Kocaeli’de sıklaşan planlı elektrik kesintileri, özellikle bayram öncesi dönemde vatandaşların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyordu.

Kocaeli'de Üç İlçede Su Kesintisi: Derince Gölcük Gebze'de Sular Ne Zaman Gelecek?
Kocaeli'de Üç İlçede Su Kesintisi: Derince Gölcük Gebze'de Sular Ne Zaman Gelecek?
İçeriği Görüntüle

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından yapılan son açıklama ise bu kez farklı bir tabloyu ortaya koydu. 19 Mart Perşembe günü, yani Ramazan Bayramı arefesinde uygulanacak kesinti planı önceki günlerden ayrıştı. Geniş kapsamlı kesintilerin aksine daha sınırlı bir çalışma programı dikkat çekti. Bu durum, hem vatandaşların hazırlık sürecini hem de şehir genelindeki günlük yaşamı doğrudan etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Arefe Günü Kocaeli’de Elektrik Kesintisi Sınırlı Tutuldu

SEDAŞ tarafından paylaşılan bilgilere göre, 19 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek planlı bakım ve onarım çalışmaları kapsamında kesinti programı dar kapsamlı tutuldu. Şirketin altyapı çalışmaları doğrultusunda yapılan bu planlamanın, enerji hatlarının daha sağlıklı ve kesintisiz hizmet vermesi amacıyla gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Özellikle bayram öncesi dönemde vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına kesintilerin sınırlı tutulması, dikkat çeken bir detay oldu. Daha önce birçok ilçeyi kapsayan çalışmaların ardından gelen bu planlama, enerji dağıtım sürecinde daha kontrollü bir yaklaşım benimsendiğini gösteriyor. Yetkililer, çalışmaların belirlenen saatler içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtiyor.

“Elektrikler Ne Zaman Gelecek?” Sorusu Yine Gündemde

Elektrik kesintileri söz konusu olduğunda vatandaşların en çok merak ettiği konu, kesintinin süresi ve ne zaman sona ereceği oluyor. Arefe günü gibi hazırlıkların yoğun olduğu bir zamanda yaşanacak kesintiler, günlük hayatın akışını doğrudan etkileyebiliyor.

SEDAŞ’ın planlı kesinti duyuruları, sürecin önceden bilinmesine olanak sağlasa da detayların ilçe ve mahalle bazında değişmesi vatandaşların takibini zorunlu kılıyor. Bu nedenle resmi açıklamaların düzenli olarak kontrol edilmesi büyük önem taşıyor. Planlı kesintilerin, ani arızaların önüne geçmek adına yapıldığı da sık sık vurgulanıyor.

Kesintinin Uygulanacağı İlçe Belli Oldu

Yapılan açıklamaya göre, 19 Mart Perşembe günü Kocaeli’de planlı elektrik kesintisinin uygulanacağı ilçe Gebze olarak açıklandı. Son dönemde birçok ilçeyi kapsayan kesintiler düşünüldüğünde, bu kez tek bir ilçenin programda yer alması dikkat çekti.

Uzmanlar, kesintilerin daha dar bir alanda gerçekleştirilmesinin hem teknik çalışmaların verimliliğini artırdığını hem de şehir genelindeki yaşamı daha az etkilediğini belirtiyor. Bayram öncesinde böyle bir planlamaya gidilmesi ise vatandaş memnuniyetini önceleyen bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor.


SEDAŞ'ın Kesinti Tablosu

Muhabir: Kazım AYDIN