Kocaeli’de görev yapan gazeteci Uğur Enç, kendisini “Okan Zeray” olarak tanıtan bir şahıs tarafından tehdit edildi. Şahıs, inşaat firmasıyla ilgili yayımlanan haberin kaldırılması için Enç’e süre verdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kocaeli İl Temsilciliği, bu durumu yalnızca bir gazeteciye değil, doğrudan basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına yönelik bir saldırı olarak değerlendirdi. TGS'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Gazetecilik, Tehditlerle Susturulacak Bir Meslek Değildir"
"Türkiye Gazeteciler Sendikası Kocaeli İl Temsilciliği olarak, meslektaşımız Uğur Enç’in maruz kaldığı açık tehdit ve baskıyı kınıyoruz. Kendisini “Okan Zeray” olarak tanıtan bir şahsın, inşaat firması hakkında yayımlanan bir haberin kaldırılması için gazeteciye süre vererek tehditte bulunması; yalnızca bir meslektaşımıza değil, doğrudan doğruya basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına yönelmiş kabul edilemez bir saldırıdır. Gazetecilik, tehditlerle, baskılarla veya yıldırma girişimleriyle susturulacak bir meslek değildir. Gazetecilerin can güvenliğinin tehdit altında olduğu bir ortamda özgür basından söz edilemeyeceği açıktır.
Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdüreceğiz
Yetkilileri, söz konusu tehdidi gerçekleştiren kişi ya da kişilerin ivedilikle tespit edilerek adalet önüne çıkarılması için gerekli tüm adımları atmaya çağırıyoruz. Gazetecilere yönelik her türlü tehdit ve saldırının cezasız kalmaması, demokratik toplum düzeninin korunması açısından hayati önem taşımaktadır. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, meslektaşımız Uğur Enç’in yanında olduğumuzu ve basın özgürlüğüne yönelik her türlü saldırıya karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."




