Kartepe’nin kültürel ve sanatsal yaşamına canlılık getiren Kartepe Belediyesi Sanat Evi, bu kez kapılarını geleceğin sanatçılarına açtı. Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin el emeği göz nuru çalışmalarından oluşan “Gençlerin Renkleri” sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.
Protokol ve Genç Sanatçılar Bir Arada
Serginin açılış kurdelesini Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Belediye Başkan Yardımcısı Enes Emengen ve Okul Müdürü Mesut Tekin birlikte kesti. Açılışın ardından sergi alanını gezen Başkan Kocaman, eser sahibi öğrencilerle tek tek sohbet ederek çalışmaların teknik detayları ve hikayeleri hakkında bilgi aldı.
Başkan Kocaman: “Tam da Bunu Hayal Etmiştik”
Gençlerin sanatla uğraşmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kocaman, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Sanat Evi’ni açarken tam da bunu hayal ettik. Gençlerimiz sanatla iç içe olsunlar, sanatı sevsinler istiyoruz. Bu güzel salondan sadece profesyonel isimler değil, amatör sanatçılarımız da faydalanıyor. Bugün burada emeği bulunan tüm gençlerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.”
Sanatseverler İçin Görsel Ziyafet
Oldukça geniş bir teknik yelpazeye sahip olan sergide; klasik kara kalem çalışmalarından derinlikli yağlı boya tablolarına, desen çalışmalarından modern sanat yorumlarına kadar pek çok eser yer alıyor. Gençlerin dünyasını yansıtan sergi, sanatseverlerden ilk günden tam not aldı.
Son Gün 8 Mayıs!
Kartepe’nin kültürel mirasına katkı sağlayan bu anlamlı sergi, 8 Mayıs tarihine kadar Kartepe Belediyesi Sanat Evi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Tüm Kartepeli sanatseverler, gençlerin bu özel heyecanına ortak olmaya davetli.