Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Çayırova Belediyesi, Federasyon Kupası yarı finalinde güçlü rakibi Parmos Otel Bandırma Bordo Basketbol ile karşı karşıya geldi.

Mücadele, İstanbul’daki Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynandı. Baştan sona oyunun kontrolünü elinde tutan Çayırova temsilcimiz, hem savunmada hem de hücumda ortaya koyduğu dengeli performansla dikkat çekti. Özellikle Gallinat’ın skorer katkısı ve pota altındaki sert oyun, galibiyette belirleyici rol oynadı. Maç sonunda sahadan zaferle ayrılan Çayırova Belediyesi, adını finale yazdırdı.

İlk Çeyrekte Kontrolü Eline Aldı

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye iyi başlayan Çayırova Belediyesi, maçın başından itibaren oyun temposunu belirledi. Karşılıklı sayılarla geçen ilk dakikaların ardından savunma sertliğini artıran yeşil-beyazlı ekip, ilk periyodu 23-19 önde tamamladı. Hücumda Gallinat ve Brooks ikilisinin etkili oyunu, takımı ritme soktu.

İkinci periyotta oyun disiplinini koruyan Çayırova Belediyesi, hem hızlı hücumlarla hem de yerleşik düzende bulduğu sayılarla farkı açmayı başardı. Devre arasına 43-35’lik avantajla giren temsilcimiz, Bandırma’nın reaksiyon göstermesine izin vermedi.

Darıca'da Öğretmen Heimlich Manevrasıyla Kurtardı
Darıca'da Öğretmen Heimlich Manevrasıyla Kurtardı
İçeriği Görüntüle

Üçüncü çeyrekte farkı açtı, final kapısını araladı

İkinci yarıda tempoyu daha da artıran Çayırova Belediyesi, savunmada hata yapmazken hücumda yüksek yüzdeli oynadı. Üçüncü periyotta farkı çift hanelere taşıyan ekip, çeyreği 66-49’luk skorla önde bitirdi. Bu bölümde özellikle pota altında Nysier Brooks’un mücadelesi ve savunmada yapılan yardımlaşmalar dikkat çekti.

Son çeyrekte Bandırma oyuna ortak olmak istese de Çayırova Belediyesi, yakaladığı skor avantajını koruyarak hata yapmadı. Oyunun her iki yönünü de dengeli götüren temsilcimiz, karşılaşmayı 80-70 kazanarak adını finale yazdırdı.

Gallinat’tan 25 sayı, Brooks’tan double-double

Çayırova Belediyesi adına maçın en skorer ismi Roberto Gallinat oldu. 25 sayıyla yıldızlaşan ABD’li oyuncu, hücumun en etkili ismi olurken; Nysier Brooks da 19 sayı ve 17 ribaundluk performansıyla pota altında büyük fark yarattı. Ömer Utku Al ise 11 sayıyla katkı verdi.

21 Ocak'ta Konya İle karşılaşacak

Maç sonrasında büyük sevinç yaşayan takım, şimdi gözünü final mücadelesine çevirdi. Çayırova Belediyesi, 21 Ocak Pazar günü saat 18.30’da Konya Büyükşehir Belediyesi Spor’la şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. Final mücadelesi Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak ve HT Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Başkan Çiftçi: “Kupaya bir adım kaldı”

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, maç sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bandırma Bordo Basketbol’u mağlup ederek finale yükselen basketbol takımımızı canı gönülden kutluyorum. Kupaya bir adım kaldı” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Raşit Tuna ŞİŞMAN