Ayazma’da Geleneksel Halk İftarı
İzmit Belediyesi, Ramazan ayının manevi iklimini kent genelinde halk iftarlarıyla yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen ilk mahalle iftarı, Ayazma Mahallesi kapalı pazar alanında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Ayazma Mahalle Muhtarı Fırat Çiçek, Malta Mahalle Muhtarı Nebahat Camkıran, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Gürsoy ile İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Hürriyet, iftar programında yaptığı konuşmada Ramazan ayının önemine değinerek, “Ne güzel bu sene de sizinle aynı sofralarda buluşmak nasip oldu. Rabbim tekrarını nasip etsin. Tuttuğunuz oruçlar, ettiğiniz dualar kabul olsun. Ramazan, bereket ve huzur ayı. Sofralarınıza bereket diliyorum. Şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Sofralarda Dayanışma ve Huzur
CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, aynı sofra etrafında buluşmanın Ramazan’ın ruhunu yansıttığını belirterek, “Ramazan’ın sadece aç kalmak değil, komşumuzu gözetmek olduğunu biliyoruz. Sadece sabretmek değil, adaleti büyütmek önemlidir. Bu sofralarda bizleri bir araya getiren Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Malta Mahalle Muhtarı Nebahat Camkıran ise iftar programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Allah tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları kabul etsin. Burada olmaktan mutluyuz” ifadelerini kullandı. Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Gürsoy da, “Bu gönül sofrasında yer almaktan mutluyuz. En büyük mutluluk kalplere dokunmak ve insana değer vermektir. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Ayazma Mahalle Muhtarı Fırat Çiçek ise geleneksel iftar programına katılım gösteren herkese teşekkür ederek, “Şimdiden Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum” ifadelerini paylaştı.





