Edremit ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde, eski hayvan pazarı güzergâhı olarak bilinen sanayi yolunda yapılan yol genişletme ve mıcır kaplama çalışması kısa süre içinde bozuldu. Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir buçuk ay önce yenilenen yolda, etkili olan yağışların ardından zemin ciddi hasar gördü. Yağmurla birlikte mıcır döşemenin dağılması sonucu yolun birçok noktasında büyük çukurlar oluştu.

Özellikle sanayi esnafı ve çevre mahalle sakinlerinin yoğun olarak kullandığı bu güzergâhta ulaşım her geçen gün zorlaşırken, sürücüler yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek kalıcı bir çözüm talep ediyor.

Sürücüler Araçlarında Hasar Oluştuğunu Belirtiyor

Sanayi yolu üzerindeki bozulmalar, araçlar için ciddi risk teşkil ediyor. Çukurların derinliği nedeniyle birçok sürücü araçlarının alt takımında hasar meydana geldiğini ifade etti. Özellikle gece saatlerinde fark edilmesi zor olan bu çukurlar, hem maddi hasara hem de trafik güvenliği açısından tehlikeye yol açıyor.

Bölge esnafı ve sürücüler, yolun bu şekilde bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, yolun kalıcı malzeme ile yeniden yapılmasını istiyor. “Yeni yapıldı, bir yağmurla dağıldı. Bu kadar kısa sürede bozulacaksa neden masraf edildi?” şeklinde tepkilerini dile getiren vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini bekliyor.

Edremit’te Yeni Yapılan Yolda Bir Buçuk Ayda Çukurlar Oluştu 2

Vatandaşlardan Belediyeye Acil Onarım Çağrısı

Yolun bozulmasıyla birlikte bölge sakinleri ve sürücüler Edremit Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Belediye ekiplerinin kısa sürede bölgede inceleme yaparak kalıcı bir onarım çalışması başlatması bekleniyor.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli sessizliğini bozdu! İzmit Belediyesi soruşturmasına ilişkin açıklama
Yeniden Refah Partisi Kocaeli sessizliğini bozdu! İzmit Belediyesi soruşturmasına ilişkin açıklama
İçeriği Görüntüle

Özellikle sanayi yolu gibi yoğun kullanılan bir güzergahta yapılan işin özenli ve uzun ömürlü olması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, geçici çözümlerle vakit ve kaynak kaybı yaşandığını ifade ediyor.

Kaynak: İHA