İşte Darıca'daki facianın eşiğinden dönülen o yangın operasyonunun detayları...

Bağlarbaşı Mahallesi’nde Dumanlar Gökyüzünü Kapladı

Darıca'nın yoğun nüfuslu yerleşim yerlerinden biri olan Bağlarbaşı Mahallesi Yakut Sokak'ta bulunan 5 katlı bir apartmanda, saat 14.15 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 4'üncü kattaki dairenin pencerelerinden aniden yükselen yoğun dumanları ve feryatları fark eden mahalle sakinleri, hiç vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbarın hemen ardından bölgeye çok sayıda itfaiye grubu, sağlık personeli ve polis güvenlik ekipleri sevk edildi.

Yangın Merdiveniyle Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu

Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, dairenin kapısının kilitli olması ve koridorları yoğun dumanın kaplaması üzerine hemen binanın dış cephesine yöneldi.

Kocaeli'nin en değerli arsaları o ilçelerde
Kocaeli'nin en değerli arsaları o ilçelerde
İçeriği Görüntüle

Evde mahsur kalan ve dumandan etkilenmeye başlayan hamile anne Elif Ç. ile 3 ve 5 yaşlarındaki iki küçük çocuğu, itfaiye aracının hidrolik yangın merdiveni yardımıyla balkondan alınarak güvenli bir şekilde aşağıya indirildi. İtfaiye erlerinin çocukları kucaklarında indirdiği o anlarda sokaktaki vatandaşlar derin bir nefes aldı.

Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kaldırıldılar Dumandan etkilendikleri belirlenen acılı hamile anne ve iki küçük yavrusu, sokakta hazır bekletilen ambulanslardaki ilk acil müdahalelerinin ardından hızla Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne sevk edildi. Doktorlardan alınan son bilgilere göre, tedavi altına alınan anne Elif Ç. ve çocuklarının genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Çevredeki diğer dairelere sıçramadan itfaiye ekiplerinin profesyonel müdahalesiyle tamamen kontrol altına alınarak söndürülen yangın sonrası dairede büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Polis ekipleri sokakta geniş güvenlik önlemleri alırken, itfaiye kaza kırım ve olay yeri inceleme ekipleri yangının elektrik kontağından mı, ev aletlerinden mi yoksa başka bir nedenden mi çıktığını belirlemek adına evde detaylı teknik inceleme başlattı.

A W717553 01A W717553 05A W717553 04

Kaynak: İHA