Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün Değerleri Buluşması Ödül Töreni’nde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin küresel belirsizliklere rağmen istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Türkiye, İstikrar Adası Olmaya Devam Ediyor

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda konuşan Yılmaz, dünya pazarının eskisi gibi hızlı büyümediğini belirterek, "Böyle bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti bir istikrar adası olarak yolunda devam ediyor. Savaşların, çatışmaların, belirsizliklerin ortasında çok şükür huzur içerisinde büyümeye devam eden, istikrar içerisinde yolunda devam eden bir Türkiye var" dedi.

Dünya Risklerle Dolu Bir Dönemden Geçiyor

Dünyanın çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Eski kurumlar, kurallar zayıflamış durumda. Dünyada risklerin yükseldiği, belirsizliğin arttığı bir dönemdeyiz. Eski düzen artık yok. Yeni bir dünyaya doğru gidiyoruz. O da henüz tam şekillenmiş değil. Bir geçiş sürecindeyiz" ifadelerini kullandı.

Ekonomik Soğuk Savaş ve Jeopolitik Çatışmalar

Yılmaz, geçmişte soğuk savaş döneminin ideolojik çatışmalarla şekillendiğini ancak günümüzde ekonomik rekabetin öne çıktığını belirterek, "Şimdi bu yeni dünyada ekonomik soğuk savaş var. Dünyada büyük bir rekabet söz konusu ve bunun bölgesel çatışmalar olarak yansımaları oluyor. Jeopolitik gelişmeler özellikle bulunduğumuz bölgeyi etkiliyor. Kuzeyde ve güneyde savaş var, böyle bir dönemdeyiz" dedi.

2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi Açıklandı
2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuşmasında Türkiye’nin bu belirsizliklere rağmen güçlü ve istikrarlı duruşunu sürdürdüğünü ifade etti.

Kaynak: İHA