Ailelere 5 Bin TL Müjdesi: Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Ailelere 5 Bin TL Müjdesi: Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında özel sektörde çalışan babalara müjde verdi.

Erdoğan, babalık izninin mevcut 5 günden 10 güne çıkarılmasını amaçladıklarını belirterek, bu düzenlemenin bayramdan sonra yasalaşmasını ümit ettiklerini söyledi. Erdoğan konuşmasında, ayrıca annelerin doğum izin sürelerini 16 haftadan 24 haftaya çıkaracaklarını da duyurdu. Özel sektördeki babaların izninin kamuda olduğu gibi uygulanmasının, aile yaşamına ve çocuk bakımına katkı sağlayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Geçen hafta Meclisimize bir kanun teklifi ilettik. Buna göre kamuda ve özel sektörde çalışan annelerin doğum izin sürelerini 16 haftadan 24 haftaya çıkarıyoruz. Aynı düzenlemede özel sektör çalışan babaların babalık iznini de kamuda olduğu gibi 5 günden 10 güne çıkarmayı amaçlıyoruz. Bayramdan sonra yasalaşmasını ümit ediyoruz.”

Erdoğan ayrıca, kadın ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede Türkiye’nin önemli bir mesafe kat ettiğini belirterek, mevzuatın ihtiyaçlara göre sürekli geliştirildiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi