Türkiye genelinde sürdürülen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" miting dizisinin 106’ncısı Komşu şehir Sakarya’da gerçekleştiriliyor. 26 Nisan Pazar saat 16.30’da Sakarya Demokrasi Meydanı’nda yapılacak büyük buluşmaya, Kocaeli’den de yoğun katılım sağlanması bekleniyor.
"Ekonomik Buhrana ve Adaletsizliğe Karşı Ortak Duruş"
Miting çağrısında Türkiye’nin güncel tablosuna dair sert eleştirilerde bulunan Erdem Arcan, yoksulluk ve hukuksuzluğa dikkat çekti. Arcan açıklamasında; "Esnafın kepenk kapattığı, emeklinin açlığa terk edildiği bu düzeni kabul etmiyoruz. Sakarya mitingi, halkın güçlü sesinin Ankara’dan duyulacağı yer olacak" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu ve Özgürlük Vurgusu
İl Başkanı Arcan, açıklamasında siyasi gündeme dair de net mesajlar verdi:
Ekrem İmamoğlu Vurgusu: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirten Arcan, halkın bu iradeyi sahiplendiğini söyledi.
Siyasi Tutuklular: Adaletin tesisi için tüm siyasi tutukluların özgürlüğüne kavuşması gerektiğini vurguladı.
Miting Bilgileri: Yer ve Saat
CHP Kocaeli örgütünün de tam kadro sahada olacağı mitingin detayları şu şekilde:
Etkinlik: "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" Mitingi
Ana Konuşmacı: Özgür Özel (CHP Genel Başkanı)
Tarih: 26 Nisan 2026, Pazar
Saat: 16:30
Yer: Sakarya Demokrasi Meydanı
Tüm Vatandaşlara Çağrı: "Siz de Gelin"
Mitingin yalnızca siyasi bir etkinlik değil, toplumsal bir haykırış olduğunu ifade eden Erdem Arcan, tüm Sakaryalıları ve çevre illerdeki vatandaşları Demokrasi Meydanı’na davet etti. Arcan, güçlü bir katılımın değişim için en önemli mesaj olacağını belirterek sözlerini tamamladı.




