Geçiciler Balıkçılığa ait teknenin 2’nci kaptanı Güven Geçici (38), 22 yıldır balıkçılıkla uğraşıyor. Sezonu Karadeniz’de açtıklarını söyleyen Güven Geçici, 55 günlük süre sonrasında Karadeniz’de balıkçılığın azalmasıyla Çanakkale Boğazı’na geldiklerini belirtti. Karadeniz, Ege ve Marmara denizlerini hamsi balığı açısından değerlendiren Geçici, çok fazla yavru balığın olduğunu vurgulayarak önümüzdeki sezonda da hamsiye doyulacağının müjdesini verdi. Çanakkale Boğazı’nda ise güncel olarak hamsi ve sardalye avcılığının yapıldığını aktaran Geçici, Ocak ayının ortasına doğru ise istavrit akımının başlayacağını kaydetti.

AKOM vatandaşları uyardı! Sıcaklıklar mevsim normallerini aşacak
AKOM vatandaşları uyardı! Sıcaklıklar mevsim normallerini aşacak
İçeriği Görüntüle

Av sezonu bereketli geçiyor

Sezonun bereketli geçtiğini belirten Güven Geçici, "Yaklaşık olarak Karadeniz’deki avcılığımız 50 gün sürdü. Allah’a şükürler olsun. Bereketli bir sezondu. Balık boldu. Fiyatlar ülke genelinde biraz düşük kaldı ama yine de balığın çokluğundan bereket versin, şükürler olsun halimize, memnunduk yani sezondan diyeyim. Şimdi orada avcılık bitti. Tekrar kendi bölgemize geldik. Biz genellikle hamsi avcılığı üzerinde çalışıyoruz. Karadeniz’de de hamsi avladık. Burada da hamsi, sardalye, istavrit, kolyos yani genelde bunlar oluyor. İstavrite bakan başka arkadaşlarımız da var ama bu sene istavrit zayıf. Konuştuğumuz arkadaşlar öyle söylüyorlar. Hamsi avcılığı güzel geçti Karadeniz için. Yani bu yıl iyi diyebiliriz hamsi avcılığına" dedi.

Çanakkale Boğaz’ında hamsi geçen senelere göre az

Çanakkale Boğazı’nda önceki senelere göre hamsi avcılığının daha az olduğunu belirten Geçici, "Çanakkale’de de sardalya oldu, hamsi oldu ama bir önceki senelere göre sanki bir tık daha hamsi avcılığı daha az oldu. Bu sene Çanakkale olarak değil, Marmara Denizi’nin kendisinde yavru hamsi çoktu. Büyümede, popülasyonda bir düşüş var bu sene. Yavru çok var denizde, seneye hamsi balığının çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Büyüyecek inşallah bunlar seneye, ava devam" diye konuştu.

Kaynak: İHA