Batman’ın Sason ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, beraberinde buzlanma ve don riskini de getirdi. Olumsuz hava koşulları özellikle kırsal bölgelerde ulaşımı güçleştirirken, Sason Kaymakamlığı tarafından öğrenci ve sürücü güvenliğini önceleyen bir karar alındı. Kaymakam Furkan Başar, 5 Ocak Pazartesi günü ilçe merkezi ve köylerde taşımalı eğitim kapsamında olan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.
Yoğun Kar Yağışı Ulaşımı Aksatıyor
Sason’da son günlerde etkisini artıran kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yolların kapanmasına ve sürüş güvenliğinin tehlikeye girmesine neden oldu. İlçe genelinde bazı köy yollarında ulaşım zaman zaman durma noktasına gelirken, buzlanma riski de taşımalı eğitim yapan araçlar için ciddi bir tehdit oluşturdu. Bu sebeple yetkililer, hem öğrenci güvenliğini sağlamak hem de olası kazaların önüne geçmek adına eğitime ara verilmesinin uygun olduğunu belirtti.
Taşımalı Eğitim Kapsamındaki Öğrenciler Etkilenecek
Kaymakamlığın açıkladığı karara göre sadece taşımalı eğitim sisteminden faydalanan öğrenciler 5 Ocak’ta okula gitmeyecek. İlçe genelinde diğer okullarda eğitim-öğretim faaliyetleri normal şekilde devam edecek. Kararın sadece bir günlük olduğu, hava şartlarına göre güncellemeler yapılabileceği bildirildi. Ailelerin ve öğrencilerin güncel bilgileri Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi kanallarından takip etmeleri istendi.
Yetkililerden Uyarı: Dikkatli ve Hazırlıklı Olun
Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının aralıklarla devam edeceğini bildirirken, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu. Vatandaşlardan mümkün olmadıkça özel araçlarıyla yola çıkmamaları, mecbur kalmaları durumunda ise kış lastiği ve zincir gibi ekipmanlarla hazırlıklı olmaları istendi.





