Çınarlıspor, Dilovası Galibiyetiyle Hayat Buldu
Çınarlıspor, Dilovası Galibiyetiyle Hayat Buldu
İçeriği Görüntüle

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, ilçede sosyal ve ekonomik hayatı canlandıran çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Yenikent Mahallesi’nde yer alan ve Mimar Sinan Parkı içerisinde konumlanan Senin Kafen’in açılışını gerçekleştiren Başkan Gökçe, açılışın ardından soluğu Yenikent Kapalı Pazar Alanı’nda aldı.

Burada her hafta Perşembe günleri kurulan Derince Kadın El Emeği Pazarı (DEKEP) ve Antika İkinci El & Kumaş Pazarı’nı ziyaret eden Başkan, hem esnaflarla hem de ilçe sakinleriyle bir araya gelerek bol kazanç ve kolaylıklar diledi.

“Senin Kafen” Mahalle Kültürüne Katkı Sunacak

Açılışı yapılan “Senin Kafen”, mahalle halkının buluşma noktası olacak şekilde tasarlandı. Özellikle park içi konumu sayesinde hem ailelerin hem de gençlerin vakit geçirebileceği sosyal bir alan olarak hizmet verecek.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçe, “Derince’nin her köşesinde sosyal yaşamı destekleyecek yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Senin Kafen, mahalle kültürünü yaşatan, halkın birbirine daha da yakınlaşmasını sağlayan bir mekân olacak,” dedi.

Kadın Emeğine Destek: DEKEP İlgi Görüyor

Başkan Gökçe’nin ziyaret ettiği bir diğer önemli nokta, Derince Belediyesi’nin kadın istihdamına katkı sunmak amacıyla kurduğu Derince Kadın El Emeği Pazarı (DEKEP) oldu. El işi ürünlerden dekoratif tasarımlara, takılardan ev tekstiline kadar birçok el emeği ürünün sergilendiği pazarda kadınlar, hem üretip hem kazanıyor.

Başkan Gökçe, “Kadınlarımızın üretimde yer alması bizi çok mutlu ediyor. Onlara her zaman destek olmaya devam edeceğiz,” diyerek emeğin değerini vurguladı.

Antika ve Kumaş Pazarı, Geçmişle Bugünü Buluşturuyor

Ziyaretin bir diğer durağı ise ilçenin kültürel dokusuna farklı bir soluk getiren Antika İkinci El ve Kumaş Pazarı oldu. Her perşembe günü kurulan pazarda, geçmişten bugüne izler taşıyan antika eşyalar, ekonomik ikinci el ürünler ve farklı desenlerde kumaşlar ilgiyle karşılanıyor.

Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Gökçe, bu tür pazarların hem ekonomik alternatif sunduğunu hem de nostaljiyle kültürel bağ kurduğunu ifade etti.

Muhabir: Ecem Ercan