Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 15 Mart'ta Başiskele’de 4 bin 350 sahte Euro ile yapılan bir dolandırıcılık vakası sonrası düğmeye bastı. Yapılan titiz teknik takip neticesinde, olayın failinin yabancı uyruklu A.B. olduğu ve kiralık bir araçla İstanbul'a kaçtığı belirlendi.

Kiralık Araç Değil, Mini Matbaa!

Polis ekipleri, zanlıyı 26 Mart Perşembe günü İstanbul'un Avcılar ilçesinde kıskıvrak yakaladı. A.B.'nin kullandığı kiralık araçta yapılan aramalar ise ekipleri hayrete düşürdü. Araç içerisinde sahte para basımında kullanılan profesyonel bir yazıcı, sahte olduğu değerlendirilen 6 bin 900 Euro ve bin 200 Dolar ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 37 bin 745 TL nakit para ele geçirildi.

Başiskele’de Eğitime Dev Yatırım: 3 Yeni Okul İnşa Ediliyor
Başiskele’de Eğitime Dev Yatırım: 3 Yeni Okul İnşa Ediliyor
İçeriği Görüntüle

Adalet Önünde Hesap Verdi

Gözaltına alınarak Kocaeli'ye getirilen ve emniyetteki sorgusu tamamlanan A.B., sevk edildiği Kocaeli Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak demir parmaklıklar ardına gönderildi. Emniyet güçleri, sahte para basımında kullanılan cihazlara ve paraya el koyarken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA