Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yaşanan sağanak yağış ve su baskınlarının ardından yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Başiskele Belediyesi, selin etkili olduğu bölgelerde temizlik ve iyileştirme çalışmalarını sürdürürken, Gönül Bağı Projesi kapsamında afetten etkilenen vatandaşlara yönelik ziyaretler de gerçekleştiriyor. Belediye ekipleri, selden zarar gören ailelerin evlerine giderek geçmiş olsun dileklerini iletiyor, yaşanan mağduriyetleri ve ihtiyaçları yerinde tespit ediyor.

BAŞİSKELE'DE 4 MAHALLEDE KAPI KAPI ZİYARET

Başiskele Belediyesi Gönül Bağı ekipleri, sel ve su baskınlarından etkilenen Yeniköy Merkez, Barbaros, Doğantepe ve Şehit Ekrem mahallelerinde saha çalışması gerçekleştirdi.

Ekipler, su baskınlarının yaşandığı site ve konutları ziyaret ederek vatandaşların karşılaştıkları sorunları dinledi.

Yeniköy Merkez Mahallesi'nde bulunan Gözdem 1 Sitesi ve Çankaya İnşaat Evleri'nde vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirildi. Gözdem 1 Sitesi'ne iki ayrı ziyaret düzenleyen ekipler, bölge sakinlerinin taleplerini yeniden değerlendirdi.

Ekran Görüntüsü 2026 10 20 105835

SELDEN ETKİLENEN SİTE VE KONUTLAR ZİYARET EDİLDİ

Gönül Bağı ekiplerinin ziyaretleri yalnızca Yeniköy Merkez Mahallesi ile sınırlı kalmadı.

Barbaros Mahallesi'nde İsra Sitesi ve Venedik Evleri'ne giden ekipler, selden etkilenen vatandaşların yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı.

Doğantepe Mahallesi'nde Doğantepe Konakları, Doğantepe Camii lojmanı ve çevresindeki haneler ziyaret edilirken, Şehit Ekrem Mahallesi'nde bulunan Almina Villaları'nda da vatandaşlarla bir araya gelindi.

selfelaketi

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ TEK TEK DİNLENDİ

Gerçekleştirilen ziyaretlerde, sağanak yağışların ve su baskınlarının günlük yaşam üzerindeki etkileri ele alındı.

Gönül Bağı ekipleri, selden zarar gören vatandaşların yaşadığı sıkıntıları, ihtiyaçlarını ve belediyeden beklentilerini dinleyerek talepleri kayıt altına aldı.

Görüşmelerde iletilen sorunların değerlendirilmek ve çözüm süreçlerine katkı sağlamak amacıyla ilgili belediye birimlerine aktarılması için çalışma yürütüldü.

GÖNÜL BAĞI EKİPLERİ 37 MAHALLEDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Başiskele Belediyesi tarafından vatandaşlarla doğrudan iletişim kurulması amacıyla hayata geçirilen Gönül Bağı Projesi, ilçenin 37 mahallesinde devam ediyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen hane ziyaretlerinde vatandaşların talep, öneri ve beklentileri yerinde dinlenirken, afet gibi olağanüstü durumlarda da ihtiyaçların belirlenmesine katkı sağlanıyor.

Başiskele’de konut imarlı taşınmaz icradan satılık! Değeri 5,8 milyon TL
Başiskele’de konut imarlı taşınmaz icradan satılık! Değeri 5,8 milyon TL
İçeriği Görüntüle

Ekran Görüntüsü 2026 10 20 105835

BAŞİSKELE'DE SELİN İZLERİ SİLİNMEYE ÇALIŞILIYOR

Başiskele'de etkili olan sağanak yağışların ardından selin oluşturduğu olumsuzlukların giderilmesine yönelik belediye çalışmaları sürüyor.

Bir yandan su baskınlarından etkilenen bölgelerde saha çalışmaları yürütülürken diğer yandan Gönül Bağı ekipleri aracılığıyla vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin belirlenmesi hedefleniyor.

Başiskele Belediyesi, selden etkilenen ailelerle iletişimini sürdürerek vatandaşların ihtiyaçlarının ilgili birimlere ulaştırılması ve çözüm süreçlerinin takip edilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Muhabir: şevval Kahya