Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında Başiskele ilçesinde operasyon gerçekleştirdi. 9 Ekim 2026 tarihinde düzenlenen operasyonda bir adres ve araçta yapılan aramalarda çok sayıda kaçak tütün ürünü ele geçirildi.

Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu bildirildi.

BAŞİSKELE’DE BİR ADRES VE ARAÇTA ARAMA YAPILDI

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda Başiskele ilçesinde belirlenen bir adres ve araçta arama gerçekleştirildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı aramalarda kıyılmış tütün, boş makaron, tütün doldurulmuş makaron ve elektrikli sigara sarma makinesi bulundu.

420 KİLOGRAM TÜTÜN VE 196 BİN MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda ele geçirilen ürünlerin miktarları şöyle:

420 kilogram kıyılmış tütün

140 bin adet boş makaron

56 bin adet içerisine kıyılmış tütün doldurulmuş makaron

1 adet elektrikli sigara sarma makinesi

Jandarma ekiplerinin aramalarında toplam 196 bin adet boş ve doldurulmuş makaron ele geçirildi.

Başiskele’de “küfür” duyumuyla başlayan cinayetin cezası belli oldu
Başiskele’de “küfür” duyumuyla başlayan cinayetin cezası belli oldu
İçeriği Görüntüle

Kaçak olduğu belirtilen ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu kaydedildi.

1 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Başiskele’de gerçekleştirilen operasyonun ardından olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamındaki çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA