Sanayi ve teknoloji şehri Kocaeli’de, nüfus artışına paralel olarak artan okul ihtiyacını karşılamak ve eski yapı stoğunu yenilemek için yürütülen çalışmalarda kritik bir viraj daha dönüldü.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen dev ihale paketinde, Başiskele ve Gölcük ilçelerindeki öğrenciler için sevindirici haber geldi.
217 Milyon Liralık Dev Yatırım Paketi
Eğitim camiası ve bölge sakinleri tarafından heyecanla beklenen projeler, Başiskele ve Gölcük ilçelerini kapsıyor. İhale dosyasında yer alan bilgilere göre;
Başiskele’de: 16 derslikli modern mimariye sahip Bahçecik Ortaokulu,
Gölcük’te: Yine 16 derslikli ve donanımlı İhsaniye İlkokulu inşa edilecek.
Yaklaşık maliyeti 217 milyon 713 bin TL olarak hesaplanan proje paketi için iş dünyasından da büyük ilgi geldi. İhale oturumuna toplamda 21 firma teklif vererek katılım sağladı. İhale komisyonunun sunulan bu teklifleri; teknik yeterlilik, maliyet analizi ve iş bitirme kapasitesi gibi kriterler üzerinden titizlikle değerlendireceği, kazanan firmanın kısa süre içinde ilan edileceği bildirildi.
Deprem Riski Gidiyor, "Deprem Güvenli" Okullar Geliyor
Söz konusu eğitim yapılarının en dikkat çekici özelliği, geçmişte deprem riski taşıdığı tespit edilen ve bu nedenle yıkımı gerçekleştirilen eski okul binalarının yerine yapılacak olmaları. 1999 depreminin merkez üslerinden biri olan Kocaeli’de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın "güvenli okul" vizyonu doğrultusunda eski yapılar yerini modern mühendislik teknikleriyle hazırlanan projelere bırakıyor.
Yeni okul binaları, sadece sağlamlıklarıyla değil, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu laboratuvarlar, kütüphaneler ve sosyal alanlarla da öne çıkacak. Modern yapılaşma anlayışıyla hayata geçirilecek projelerle, öğrencilerin derslerini son derece dayanıklı, ferah ve teknolojik donanımı yüksek binalarda işlemesi hedefleniyor.
Bölge Halkı ve Veliler Memnun
Bahçecik ve İhsaniye bölgelerinde yıkılan okulların ardından öğrencilerin geçici binalarda eğitim görmesi nedeniyle yaşanan yoğunluğun, bu yeni projelerin tamamlanmasıyla son bulması bekleniyor. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına vakit kaybedilmeden başlanacağı ve okulların en kısa sürede eğitim-öğretime kazandırılacağı kaydedildi.




