Ayçiçeği hasadından sofralara: 335 litre yağ Aşevi’ne teslim edildi
İzmit Belediyesi, Kaynarca ve Yenice mahallelerinde ilk kez yapılan ayçiçeği üretiminden elde edilen 335 litre yağı Sosyal Destek Hizmetleri’ne bağlı Aşevi’ne teslim etti.
İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, atıl durumdaki arazileri değerlendirmek amacıyla yürüttüğü tarımsal üretim çalışmalarına bir yenisini ekledi. Daha önce buğday, mısır ve şeker sorgumu eken ekipler, bu yıl ilk kez Kaynarca ve Yenice mahallelerinde ayçiçeği üretimi gerçekleştirdi. Deneme parsellerinde 5 farklı ayçiçeği tohumu kullanılarak bölgeye en uygun ve kuraklığa dayanıklı çeşit araştırıldı. Hasat sonunda elde edilen 335 litre ayçiçeği yağı, Sosyal Destek Hizmetleri’ne bağlı Aşevi’ne teslim edilerek ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırıldı.
Atıl araziler tarıma kazandırılıyor
Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kullanılmayan arazileri üretime açarak hem tarımsal çeşitliliği artırmayı hem de sosyal destek projelerine katkı sunmayı hedefliyor. Ayçiçeği üretimiyle birlikte hem kırsalda verimlilik sağlandı hem de belediyenin sosyal hizmet ağına doğal ve yerli üretimden katkı yapıldı.
2026 hedefi: Daha geniş alanlarda üretim
Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, projenin önümüzdeki yıllarda daha da büyütüleceğini vurgulayarak, “2026 yılında bu alanları daha da artırarak; ürettiğimiz ürünleri Aşevi, Kent Lokantaları ve Gülümse Kafeler’de doğrudan halkın sofrasına sunmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.