Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ataşehir Bilim Şenliği, bu yıl “Yerden Göklere Bilimle Elele” sloganıyla 9-10-11 Ekim tarihlerinde İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. TÜBİTAK 4007 Bilim Toplum Projesi desteğiyle hayata geçirilen etkinlik, Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin yanı sıra öğretmenler ve tüm vatandaşlara açık olacak.
Her yaştan katılımcının bilime olan ilgisini artırmayı hedefleyen Bilim Şenliği, ziyaretçilere bilimsel düşünme becerilerini geliştirecek uygulamalı deneyimler sunacak. Söyleşiler, atölyeler, bilim oyunları, sanal gerçeklik deneyimleri ve İHA gösterileriyle dolu etkinlik, bilim kültürünün toplum genelinde yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.
25 farklı atölyede bilim, teknoloji ve sanat buluşacak
Şenlik boyunca doğa bilimlerinden mühendisliğe, teknolojiden uzay araştırmalarına kadar geniş bir yelpazede 25 farklı atölye düzenlenecek. Katılımcılar;
-
Sanal ve artırılmış gerçeklik,
-
Robotik kodlama,
-
STEM ve tasarım modelleme,
-
Geleneksel sanatlar,
-
Dijitalleştirme ve oyunlaştırma,
-
Fen ve matematik deneyleri
gibi alanlarda etkileşimli etkinliklerde yer alabilecek. Öğrenciler bu atölyelerde hem öğrenip hem deneyimleyerek bilimin eğlenceli yönlerini keşfedecek.
Bilim dolu etkinlikler: Güneş gözlemi, İHA gösterisi ve deneyler
Bilim Şenliği kapsamında, alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla bilim söyleşileri düzenlenecek. Ayrıca ziyaretçiler; planetaryum gösterimleri, teleskopla güneş gözlemi, eğlenceli bilim oyunları, deneysel uygulamalar, İHA takımı gösterileri ve sergiler gibi çok sayıda etkinliğe ücretsiz olarak katılabilecek.
Bu üç günlük bilim şöleni, gençlerin ve çocukların bilime olan ilgisini artırmanın yanı sıra, onları geleceğin teknoloji ve inovasyon dünyasına hazırlamayı hedefliyor.
Bilime dokunan bir festival
Ataşehir Bilim Şenliği, yalnızca bir etkinlik değil, bilimin herkes için ulaşılabilir olduğunu gösteren bir öğrenme alanı sunuyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bilimsel farkındalığın küçük yaşta kazandırılmasının önemine vurgu yaparak tüm Ataşehirlileri şenliğe davet etti.
Etkinlik, 9-11 Ekim tarihleri arasında 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak ve katılım tamamen ücretsiz olacak.