Sakarya’nın Karasu ilçesinde duygusal bir veda töreni yaşandı. Aziziye İlkokulu’nda uzun yıllardır görev yapan sınıf öğretmeni Hatice Berber, 39 yıllık öğretmenlik kariyerinin ardından emekliliğe ayrıldı. Okulda düzenlenen sürpriz tören, meslektaşları, öğrencileri ve veliler için unutulmaz anlara sahne oldu. Öğrencilerinin alkışlarla uğurladığı Berber, gözyaşlarını tutamadı.
1986’da başlayan yolculuk, Karasu’da son buldu
Öğretmenlik mesleğine 1986 yılında Erzurum’un Soğucak köyünde başlayan Hatice Berber, yıllar içinde Tekirdağ Hayrabolu, Bartın ve son olarak Sakarya Karasu’da binlerce öğrenci yetiştirdi. Her biri farklı şehirlerde, farklı hikâyelere dokunan Berber’in eğitime olan bağlılığı, öğrencileri ve meslektaşları tarafından örnek alınan bir çizgide ilerledi.
Aziziye İlkokulu'nda görev yaptığı yıllar boyunca özverili çalışmalarıyla takdir toplayan Berber için okul yönetimi ve öğrenciler özel bir veda programı düzenledi.
Alkışlarla karşılandı, gözyaşlarına boğuldu
Veda programı sırasında öğrencileri Hatice öğretmenlerini okul merdivenlerinde alkışlarla karşıladı. 4/A sınıfı öğrencileri, özel olarak hazırladıkları şarkılar ve resimlerle öğretmenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Okulun bahçesinde düzenlenen törende ise Okul Müdürü Serkan Çeliktaş, Berber’e çiçek takdim ederek teşekkür etti.
Müdür Çeliktaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Dile kolay, 39 yıl. Hatice öğretmenimizi bugün emekliliğe uğurluyoruz. Emekleri için teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında huzur ve sağlık diliyoruz. İyi ki tanımışız.”
“İyi ki öğretmen olmuşum”
Törende söz alan emekli öğretmen Hatice Berber, yaşadığı duyguları şu sözlerle ifade etti:
“Uzun yıllar önce Edirne’den Erzurum’a doğru bir öğretmen olarak yola çıktım. Bu yolculuk tam 39 yıl sürdü. Sayısız öğrenciyle buluştum, onları hayata hazırlamaya çalıştım. Öğretmenliğin en güzel yanı, bir çocuğun elinden tutmak, ona okuma yazma öğretmek, onunla birlikte sevinmek, üzülmek ve mezun ederken gözlerindeki ışıltıyı görebilmek. Bu paha biçilmez bir duygu. Bugün Aziziye İlkokulu’nda son görev günüm. Geriye dönüp baktığımda ‘İyi ki öğretmen olmuşum’ diyebiliyorum.”
Öğrenciler, meslektaşları ve okul idaresi tarafından uzun süre alkışlanan Berber, törende duygusal anlar yaşadı.




