Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün paylaştığı 28 Ekim tarihli verilere göre, Yuvacık ve Namazgah barajlarında doluluk oranları gerilerken İhsaniye Barajı’nda sınırlı bir artış yaşandı. Üç barajdaki toplam su miktarı ise 64 milyon metreküp olarak ölçüldü.
Yuvacık Barajı Yüzde 81’e Geriledi
Kocaeli’nin önemli içme suyu kaynaklarından Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 81’e düştü. Barajdaki su miktarı 41 milyon 260 bin metreküp olarak kaydedildi.
Yuvacık Barajı’nın doluluk oranı 25 ve 26 Ekim tarihlerinde yüzde 83, 27 Ekim’de yüzde 82 seviyesindeydi. Son ölçümle birlikte düşüş devam etti.

Namazgah Barajı’nda Düşüş Sürüyor
Kandıra’da bulunan Namazgah Barajı’nda doluluk oranı yüzde 75’e geriledi. Barajdaki mevcut su miktarı 16 milyon 820 bin metreküp olarak açıklandı.
Namazgah Barajı’nın doluluk oranı 25 Ekim’de yüzde 81, 26 Ekim’de yüzde 79, 27 Ekim’de yüzde 76 ve 28 Ekim’de yüzde 75 olarak ölçüldü. Böylece dört günlük süreçte toplam 6 puanlık düşüş yaşandı.

İhsaniye Barajı’nda Doluluk Yüzde 74
Gölcük’te bulunan İhsaniye Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 74 olarak kaydedildi. Barajdaki su miktarı 5 milyon 920 bin metreküp seviyesinde bulunuyor.
İhsaniye Barajı’nın doluluk oranı 25 ve 26 Ekim tarihlerinde yüzde 74’e, 27 Ekim’de yüzde 73’e gerilemişti. Son ölçümde ise bir puanlık artışla yeniden yüzde 74 seviyesine yükseldi.

Kocaeli Barajlarında Toplam 64 Milyon Metreküp Su
28 Ekim tarihli verilere göre Kocaeli’deki Yuvacık, Namazgah ve İhsaniye barajlarında toplam 64 milyon metreküp su bulunuyor.
Son ölçümlerde Yuvacık Barajı yüzde 81, Namazgah Barajı yüzde 75 ve İhsaniye Barajı yüzde 74 doluluk oranıyla kayıtlara geçti. Özellikle Namazgah Barajı’nda son günlerde yaşanan düşüş dikkat çekerken, Yuvacık Barajı’ndaki gerileme de devam ediyor.


