Ankara’da aracını muayene ettirmek için gittiği TÜVTÜRK istasyonunda çalışanların saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiği belirtilen polis memuru Melih Okan Keskin’in ölümü kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Olayla ilgili bir tepki de Polis Emeklileri Derneği Yalova Şubesi’nden geldi.

“Vahim ve kabul edilemez bir olay”

Polis Emeklileri Derneği Yalova Şube Başkanı Aydın Çelenk, yaşanan olayı “vahim ve kabul edilemez” olarak nitelendirdi. Çelenk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ankara ilimizde TÜVTÜRK araç muayene istasyonuna aracını muayene ettirmek amacıyla giden polis memuru meslektaşımızın, istasyon görevlileri tarafından darp edilerek hayatını kaybetmesi, hepimizi derinden sarsan vahim ve kabul edilemez bir olaydır. Devletine yıllarca sadakatle hizmet etmiş bir polis memurunun, kamu hizmeti sunulan bir alanda, sorumluluk taşıyan kişilerce maruz kaldığı bu vahşet, kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Olay, görevli personelin yetki ve sınırlarını aşmasının nelere yol açabileceğini acı bir şekilde gözler önüne sermiştir.”

“Sadece bireye değil, hukuka yapılmış saldırı”

Çelenk, hayatını kaybeden polis memurunun olay sırasında görevli değil, sivil bir vatandaş olarak bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Yalova'da vadiye düşen motosikletli kurtarıldı
Yalova'da vadiye düşen motosikletli kurtarıldı
İçeriği Görüntüle

“Görev dışında, sivil bir vatandaş olarak yasal hakkını kullanmak üzere bulunduğu bir kamu hizmet alanında, polisimize yönelik bu insanlık dışı saldırı, sadece bireye değil, hukuka, kamu düzenine ve toplumsal huzura yapılmış açık bir saldırıdır. Hiçbir gerekçe, bir insanın dövülerek öldürülmesini meşru kılamaz.”

“Sürecin takipçisi olacağız”

Polis Emeklileri Derneği Yalova Şubesi olarak hukuki süreci yakından takip edeceklerini belirten Çelenk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Polis Emeklileri Derneği Yalova Şubesi olarak bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyor, sorumluların hukuk önünde en ağır cezaları almasını talep ediyoruz. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, ihmali ya da kusuru bulunan herkesin yargı önünde hesap vermesi gerekmektedir. Bu acı olayda hayatını kaybeden meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Polisimize ve hiçbir vatandaşımıza yönelik şiddetin normalleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA