Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanlığı, haftalık olağan basın toplantısını bugün gerçekleştirdi. Toplantıda, yeni yılın ilk ayında yaşanan zamlara dikkat çeken İl Başkanı Ahmet Emre Aydın, şu açıklamalarda bulundu:
"2024 yılının Ocak ayından 2025 Ocak ayına kadar geçen bir yıl içerisinde devletin belirlediği kira artış oranı %58,51, özel okulların zam oranı ise %58,4 olarak belirlendi. Buna karşılık, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı %44,38. Asgari ücrete yapılan artış ise %30, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zam %15,75, çalışan memurlara ve memur emeklilerine ise %11,54 olarak belirlendi. Bu oranlar, enflasyona karşı gerçek bir çözüm sunmuyor. Çay ve simit fiyatları arttıkça, milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşamaya devam ediyor. Bu durumu hükümet yetkilileri görmüyor mu? Çarşıda, pazarda zorlanan vatandaşlarımızı, faturalarını ödeyemeyen emeklileri, çöpten sebze-meyve toplayan insanları göz ardı mı ediyorlar? Seçim zamanı kapıları çalanlar, şimdi halkın yanında neden yer almıyor? Hükümetin il yöneticileri de bu sorunları görmüyor mu?"
Aydın, ayrıca köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamlara da sert tepki gösterdi: "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne %453, Avrasya Tüneli'ne %325, Osmangazi Köprüsü'ne %318, Yavuz Selim Köprüsü'ne %300, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ise %288 oranında zam yapıldı. Bu zamlar doğrudan vatandaşın cebine yansıyor. Bizler, bu zamlara karşı çıkacağız, doğruyu savunacağız, yanlışa karşı duracağız."
Evlilik kredisi konusunda da açıklamalarda bulunan Aydın, "Cumhurbaşkanı’nın seçim öncesinde verdiği faizsiz evlilik kredisi sözünü, nihayet bu yıl uygulamaya koyuyorlar. Ancak, bu kredi çok zor şartlara bağlanmış. Çiftlerin gelirinin asgari ücretin 2,3 katından fazla olmaması gibi bir şart kaldırılmalı. 2023’ün başında açıklanan 150.000 TL, iki yılın enflasyonu göz önünde bulundurulduğunda, artık 350.000 TL olmalı. 150.000 TL ile evlilik yapmak, beyaz eşya almak mümkün değil. Gençlerimizin hayalleri kuş olup uçmasın, bu krediyi gerçekten işe yarar hale getirin."
Son olarak, hükümete seslenen Aydın, "İktidar bir an önce kör, sağır ve dilsiz rolünü terk etmeli. Gençlerimiz işsizlik, geçim sıkıntısı, barınma sorunlarıyla boğuşuyor. Asgari ücretle kiralık ev bulmak, düğün yapmak neredeyse imkansız. Gençlerimizin umutları tükeniyor. İktidarı, Türkiye'nin gerçekleriyle yüzleşmeye ve milletin derdine dertlenmeye çağırıyoruz." dedi.