Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kültür ve sanat alanında kentin geldiği noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Büyükakın, yıllardır dillendirilen “Sanat ancak İstanbul'da olur, Kocaeli taşradır” anlayışını kabul etmediklerini vurguladı. Bu yaklaşımı “elimizin tersiyle itiyoruz” sözleriyle ifade eden Büyükakın, Kocaeli’nin kültür ve sanat yatırımlarıyla güçlü bir vizyon ortaya koyduğunu dile getirdi. Kentte hayata geçirilen projelerin, bu yerleşik algıyı değiştirmeye başladığını belirtti.

“Ezberleri Güçlü Bir Vizyonla Bozuyoruz”
Başkan Tahir Büyükakın, sanatın belirli merkezlerle sınırlandırılamayacağını ifade ederek, Kocaeli’nin artık yalnızca sanayiyle değil kültür ve sanatla da anıldığını söyledi. “Geleneğin getirdiği bu ezberi, ortaya koyduğumuz güçlü vizyonla bozuyoruz” diyen Büyükakın, kentte düzenlenen festivaller, sergiler, tiyatro gösterimleri ve kültürel etkinliklerin her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaştığını kaydetti.
Kocaeli’nin kültürel altyapısına yapılan yatırımların meyve verdiğini belirten Büyükakın, şehirdeki sanat mekânlarının ve organizasyonların nitelik olarak büyük şehirlerle yarışır düzeye geldiğini ifade etti. Amaçlarının, sanatı herkes için erişilebilir kılmak olduğunu vurguladı.