Kocaeli’de 8 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.30 sıralarında bir markette, market çalışanı ile bir çocuğun arasında başlayan uyarı nedeniyle tartışma çıktı. İddiaya göre şeker alan çocuk şekerleri yere döktü; kasiyer, “Yapma, biz temizliyoruz” diyerek uyardı. Uyarıya sinirlenen çocuğun marketten uzaklaşıp babasına haber verdiği, kısa süre sonra çocuğun babası ve yanında iki kişinin markete dönerek kasiyere saldırdığı belirtildi. Olay sırasında tartışmayı ayırmak isteyen başka bir çalışan “korkutma amacıyla” satırla bölgeye geldiğini söylemesine rağmen o da darp edildi. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi; darbedilen iki personel darp raporu alıp şikayetçi oldu. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Olayın seyri ve tarafların ifadeleri

Gelen bilgilere göre, marketin karşısında esnaflık yapan bir kişinin çocukları, alışveriş sırasında şeker almış ve şeker paketlerini yere dökmüş. Bu sırada kasiyerin “Yapma, biz temizliyoruz” şeklindeki uyarısının ardından çocuk sinirlendi ve küfür ederek uzaklaştı. Olayın devamında çocuğun babası ve beraberindeki iki kişi markete gelerek tartışmayı kavgaya çevirdi. Görgü tanıkları ve mağdur çalışanların ifadelerinde, saldırının ani ve sert olduğu; kasiyer ile diğer çalışanın darp edildiği yer aldı. Diğer çalışanın ifadesinde ise satırı “korkutma amacıyla” yanlarına götürdüğünü, herhangi bir saldırı eyleminde bulunmadığını bildirdiği öğrenildi. Olay anına ilişkin kamera kayıtlarının incelendiği ve tanık beyanlarının soruşturmanın önemli unsurlarından olduğu kaydedildi.

Güvenlik, hukuki süreç ve polisin müdahalesi

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, taraflardan ifade aldı ve olay yerinde gerekli tutanak işlemlerini başlattı. Darp raporu alan iki personel, hukuki süreç için suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten birimler, kamera kayıtları, tanık beyanları ve mağdur ifadelerini değerlendiriyor; kimin hangi eylemi gerçekleştirdiğinin netleşmesi için delil toplama aşaması devam ediyor. Olayda kullanılan satırın durumu, taşınma amacı, tehdidin boyutu ve meydana gelen darbeler hukuk kapsamında değerlendirilecek. Adli süreçte savcılık talimatları doğrultusunda ek adımlar atılabileceği, gerekli görüldüğü takdirde gözaltı veya cezai süreçlerin işletilebileceği belirtiliyor. Şu aşamada resmî soruşturmanın devam ettiği ve net kararların yetkili makamlarca verileceği vurgulanmalı.

Esnaf, çalışanlar ve toplumun tepkisi

Bölgede çalışan diğer esnaf ve market personeli, olayın ardından tedirginlik yaşadıklarını belirtti. Küçük yaşta bir çocuğun dahil olduğu olayların toplumsal hassasiyet yarattığı, özellikle şiddetin ekonomik hayat içinde barınanların güvenlik endişesini artırdığı ifade edildi. Yerel esnaf, benzer olayların tekrar etmemesi için iletişim kanallarının güçlendirilmesi ve gerekirse güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesini talep ediyor. Aileler ve vatandaşlar ise çocukların denetimi, öfke kontrolü ve toplumsal sorumluluk ekseninde uyarılarda bulundu. Hem mağdurların hem de saldırgan tarafın ifadelerinin alınmasıyla birlikte, toplumun adalet beklentisi ve barışçıl çözüm arayışı ön plana çıkıyor. Olay, yerel basın ve sosyal medyada da tepkilere yol açtı; hukuki süreç tamamlanana dek spekülasyonlardan kaçınılması gerektiği sıkça vurgulanıyor.

Kocaeli Market Saldiri Kasiyer Darbedildi

Kaynak: İHA