Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Kocaeli İl Temsilcisi Azize Daler, Kocaeli TV canlı yayınında kademeli emeklilik talepleri, emeklilikte yaşanan mağduriyetler ve derneğin önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Genel Yayın Yönetmeni Ayşegül Kalaycı'nın sorularını yanıtlayan Daler, kademeli emeklilik düzenlemesi bekleyen vatandaşların taleplerinin siyasi partilerden bağımsız olduğunu vurguladı.

KADEMELİ EMEKLİLİK SEÇİMDEN ÖNCE ÇIKACAK MI?
Kademeli emeklilik konusunda artık bekleyecek zamanlarının kalmadığını belirten Azize Daler, düzenlemenin seçimlerden önce hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.
Daler, “Partiler üstü, her evde bir kademe bekleyen var. Ama herhalde zamanını bekliyorlar. Ama bizim artık zamanımız kalmadı, seçime kadar çıkartmaları şart.” ifadelerini kullandı.
EMADDER'DEN BÜYÜK MİTİNG HAZIRLIĞI
Kademeli emeklilik taleplerinin karşılık bulmaması durumunda nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin soruyu yanıtlayan Daler, seçim takviminin açıklanmasının ardından büyük bir miting düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
Daler, “Biz zaten seçim takvimi yayınlandıktan sonra büyük bir miting organize edeceğiz.” dedi.

AZİZE DALER: “KADEME YOKSA OY YOK”
Kademeli emeklilik bekleyen vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Daler, taleplerinin karşılanmaması halinde seçimlerdeki tutumlarına ilişkin de konuştu.
Daler, “Kademe yoksa bizden kimse oy beklemesin, ben şeyse parti ayrımı yapmıyorum, kimse oy beklemesin.” sözleriyle siyasi partilere yönelik mesajını dile getirdi.
KADEMELİ EMEKLİLİK MAĞDURLARINA ÇAĞRI
Yaklaşık üç buçuk yıldır gönüllülük esasıyla mücadele ettiklerini ifade eden Daler, kademeli emeklilik bekleyen vatandaşların bir araya gelerek taleplerini duyurmaya devam etmeleri gerektiğini belirtti.
Daler, “Ben kademe çıkana kadar şahsım olarak durmayacağım. Bizim arkadaşlarımız da durmayacak.” dedi.
Konuşmasının sonunda ise “Seçime kadar vaktimiz var, seçime kadar çıkmazsa geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.
Kademeli emeklilik konusunda yeni bir yasal düzenlemenin ne zaman yapılacağına ilişkin bu açıklamalarda resmî bir takvim paylaşılmadı. Daler'in sözleri, EMADDER'in taleplerini ve planladığı çalışmaları yansıtıyor.