5 Mayıs Dünya Ebeler Günü dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi Sağlık Fakültesi akademisyenleri, Ebelik bölümü öğrencileri ile Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve Kocaeli Hastanesi’nde görevli ebeler, İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Düzenlenen törene; Kocaeli Üniversitesi Ebelik Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Nafiye Dutucu, Dr. Sena Dilek Aksoy, Dr. Öğr. Üyesi Resmiye Özdilek, Dr. Öğr. Üyesi Suzi Özdemir, Öğr. Gör. Dr. Belgin Babadağ, Arş. Gör. Mürüvvet Emrem, öğrenciler ve çok sayıda ebe katıldı.

Bu yıl Dünya Ebeler Konfederasyonu (ICM), 2025 yılı temasını “Ebeler her krizde kritik önem taşıyor” olarak belirledi. Bu doğrultuda Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda 7 Mayıs Çarşamba günü “Ebeler: Her Krizde Kritik Önem Taşıyor” başlıklı bir panel düzenlenecek. Panelde, Selçuk Üniversitesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Dereli Yılmaz ve Ebe Şeyma Vardoğan katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı, doğumhane çalışanlarının bilgi ve becerilerini güncellemek amacıyla 81 ilde eğitim programı başlattı. Bu kapsamda, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Ebelik Bölümü iş birliğiyle hayata geçirilen “Ebe Eğitimlerinin Güçlendirilmesi” programı çerçevesinde toplam 96 ebenin katılımıyla üç grup halinde eğitimler planlandı. Nisan ayında başlayan ilk grup eğitimleri başarıyla tamamlandı.

Kocaeli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Suzi Özdemir ise Kocaeli TV’ye açıklamalarda bulundu.

Muhabir: MUHAMMET ALİ AKİPEK