Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, 2025 öğretim yılını coşkulu bir mezuniyet töreniyle tamamladı. Baki Komşuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Ali Akgün, üniversite dekanı, öğretim üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşan İMO Başkanı Akgün, Marmara bölgesindeki depremler ve Kocaeli’nin kentsel dönüşüm süreci hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik merkezli yaşanan küçük depreme dikkat çeken Akgün, “Bu bölge bir fay hattı üzerinde yer alıyor ve depremler kaçınılmaz. Asıl hedefimiz, depremler olmadan önce şehirlerimizi dayanıklı hale getirmek. Bu amaçla kentsel dönüşüm en etkili mücadele yöntemi.” dedi.
Akgün, Kocaeli’de kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayarak, “İMO olarak kentimizin yapılarının dönüşümü için birçok proje yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. Bilimsel ve akademik iş birlikleri ile deprem dayanıklılığını artırmayı amaçlıyoruz. Amacımız, olası depremlerde kentimizi ayakta tutabilmek.” ifadelerini kullandı.