Yüz mimiklerini kullanamayan, nadir görülen moebius sendromuyla dünyaya gelen 23 yaşındaki mühendis Kübra Nur Sevgi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla 23 yıl sonra ilk kez gülümseyebildi.
İstanbul Tuzla’da yaşayan Kübra, doğuştan yüz sinirlerinin çift taraflı felci nedeniyle mimik yapamıyor, gülümseyemiyordu.

Uzun yıllar boyunca pek çok doktora başvurdu ancak tedavi imkanı bulunamadı. Son olarak Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Burak Kersin ve Op. Dr. Begüm Yılmaz’ın ekibine başvuran genç kız, 21 Mayıs’ta başarılı bir ameliyat geçirdi.

Operasyon, iki taraflı yüz felcinin neden olduğu kas eksikliğini gidermek için şakak bölgesindeki çiğneme kaslarının ağız köşesine aktarılmasını ve yanak bölgesine yağ dokusu transferini içeriyordu. Yaklaşık 3 saat süren ameliyat sonrası Kübra’nın yüzünde yavaş yavaş hareketlenmeler başladı ve 23 yıl aradan sonra ilk kez gülebildi.

Op. Dr. Begüm Yılmaz, “Moebius sendromu yaklaşık 100 bin doğumda bir görülen nadir bir hastalık. Ülkemizde çift taraflı yüz felcinde böyle bir ameliyat ilk kez yapıldı. Kübra’nın 23 yıl sonra gülümsemesi bizim için de büyük mutluluk,” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekipten Op. Dr. Burak Kersin ise, “Hastanın yüzünü güldürebilmek bizim de yüzümüzü güldürdü. İlerleyen süreçte daha doğal mimiklerin oluşmasını bekliyoruz. Bu hastalıkta cerrahi tedavi mümkün ve umut verici,” ifadelerini kullandı.

Kübra Nur Sevgi, “Doğuştan mimiklerimi hareket ettiremiyordum. Gülümseme ifadesini gördükten sonra aynalara bakmaya başladım. Artık 23 yaşında gülümseyebiliyorum, pes etmesinler,” diye konuştu.
Annesi Emine Sevgi ise, “Başlarda endişeliydik ama ameliyat çok başarılı geçti. Bir anne olarak dünyalar benim oldu. Pes etmeyin, mutlaka çare arayın,” diyerek duygularını paylaştı.