CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Kartepe’de yapılması planlanan haddehane projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Projenin yalnızca bir yatırım olarak ele alınamayacağını belirten Ercan, sürecin ilçe geneline etkilerine dikkat çekti.

“KARTEPE SANAYİ İLE Mİ BÜYÜYOR?”
Kartepe Belediye Başkanı’nın daha önce yaptığı “Kartepe büyüyor” açıklamasını hatırlatan Ercan, bu büyümenin hangi anlayışla gerçekleştiğini sorguladıklarını ifade etti. Bu soruya herhangi bir yanıt alamadıklarını dile getiren Ercan, sanayi odaklı büyümenin ilçeye fayda sağlamayacağını savundu.
HADDEHANE ELEŞTİRİSİ
Ercan, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Haddehane bir fabrika meselesi değil. Kazanan sizler bizler olmayacağız. Bedelini hep birlikte ödeyeceğiz.”
ALTYAPI VE PLANLAMA ELEŞTİRİSİ
İlçede yaşanan altyapı sorunlarına da değinen Ercan, Serdar Mahallesi’nde hâlâ itfaiye araçlarının giremediğini belirterek, planlama eksikliğine vurgu yaptı.
ERKEN SEÇİM VURGUSU
Ercan açıklamasının devamında, “Hiçbir şeyi planlayamadıkları gibi serdar mahallesine hala itfaiye aracı giremiyor. İlk seçimlerde zalim iktidarın gidişini hep birlikte izleyeceğiz. 2026 yılı erken seçim olacağı ve Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olacağı bir yıl olacaktır” ifadelerini kullandı.