Darıca Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Darıca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Demirbaş başkanlık eti.
Temmuz ayı olağan belediye meclisinde 7 gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Belediyenin gündem maddeleri ise sırasıyla şöyle
1- İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nden gelen "Kadro İşlemleri" ile ilgili yazının okunup görüşülmesi.
2- Yazı İşleri Müdürlüğü'nün " CHP Meclis Üyesi Birol BEZİRCİ" ile ilgili yazısının okunup görüşülmesi.
KOMİSYON RAPORLARI
3-Imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen "1196 ada 9 nolu parsel-Plan Tadilatı" ile ilgili İmar Komisyonu raporunun okunup görüşülmesi.
4- Imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen "25 adet Trafo Alanı" ile ilgili İmar Komisyonu raporunun okunup görüşülmesi.
5-Kültür İşleri Müdürlüğü'ne ait "Çalışma Yönetmeliği" ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun okunup görüşülmesi.
6- Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden gelen Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 2025 yılı gelir tarifesi " ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun okunup görüşülmesi.
7- Haziran ayı meclisinde önerge ile gündeme alınan "Soba ve Kömür Kullanılan Eski Yapılar" ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun okunup görüşülmesi gibi konular ele alındı.
Rüstem Yurttaş Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, Temmuz ayı meclisinde Başkan Yardımcısı Kenan Demirbaş şu ifadelere yer verdi; Darıca Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısında meclisi yöneten meclis başkanvekili Kenan Demirbaş belediye zabıtasının intihar edip belediye başkanı Muzaffer Bıyık’ın yaralanmasıyla ilgili olarak, “Belediyemizde yaşanan elim kazada hayatını kaybeden zabıta personelimizi Allah’tan rahmet kolundan yaralanan belediye başkanımıza da şifalar diliyorum” dedi.
Meclisin ikinci gündem maddesi olan Yazı İşleri Müdürlüğü’nden gelen CHP Meclis Üyesi Birol Bezirci ile ilgili yazı okundu. Yazıda CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Birol Bezirci’nin meclise 3 kez mazeretsiz katılmadığı ve adreslerine yapılan yazışmalarda adreslerinde bulunamadığı için meclis üyeliğinin düşürülmesi oybirliğiyle kabul edildi.
Bir sonraki meclisin 7 Ağustos Perşembe gününde yapılmasına karar verildi.