Kongre Merkezinde gerçekleşen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit - Sabiha Gökçen Havaalanı arası hizmet veren 250 numaralı hat için 27 yeni otobüs töreninde konuşan Büyükakın, Marmara Denizi'nin sorunlarını hatırlattı. Büyükakın, Marmara Denizi hassasiyeti olması gerekenler "Bizim başkanımıza niye laf söylüyorsunuz?" diyorlar. Büyükakın, Marmara Denizi'nin politik bir sorun olmadığının da altını çizdi.

Gece gündüz demeden şehrimiz için çalışıyoruz. Boş zamanlarında belediye başkanlığı yapanlardan değişiz. Biz sadece şehrimize hizmet etmeyi hedefliyoruz. Birileri gibi 5 senede bir seçime girerken belediye başkanıymış gibi yapmıyoruz. Onlar ise sadece algı yönetmeye peşindeler. Yaptığımız işe gölge düşürmeye çalışıyorlar.

Çevre konusunda şampiyon olduğunuz ortada. Marmara Denizi için yaptıklarımız ortada ve hiçbir şey yapmayanlar da ortada. Bunlar şehirlerin, geleceğin mevzuları. Şov yapmak kolay. Şehirlere hizmet etmek zor. Hizmet için gece gündüz çalışmadığınız gerekir. 16 milyon İstanbul’un 8 milyonunun kanalizasyonunu Marmara Denizi'ne salıyorsunuz. Kanalizasyon ile ilgili tedbirlerinizi alın. Bana bunu niye söylüyorsun diyorlar? Niye söylemeyim? Bu denizin kenarında oturulmadığını düşünün. Biz şehrimizin denizini ve doğasını koruyoruz."

Muhabir: MUHAMMET ALİ AKİPEK