Van İl Jandarma Komutanlığı, kent genelinde suçla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Van Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Başkale ve İpekyolu ilçelerinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda uyuşturucu madde ve kaçak sigara ele geçirildi. Denetimler kapsamında iki şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Başkale'de Uyuşturucu, İpekyolu’nda Kaçak Sigara

Başkale ilçesi Çamlık mevkiinde yapılan yol kontrolü sırasında A.H. (26) isimli şüphelinin üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada;

50 gram bonzai,

Kocaeli Emniyetinden Korsan Taşımacılığa Ağır Darbe: 3 Sürücüye 100’er Bin TL Ceza
Kocaeli Emniyetinden Korsan Taşımacılığa Ağır Darbe: 3 Sürücüye 100’er Bin TL Ceza
İçeriği Görüntüle

15 gram skunk,

50 adet sentetik hap

ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Şüpheli hakkında uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan işlem başlatıldı.

İpekyolu ilçesi Erçek mevkiinde yapılan bir başka yol kontrolünde ise 65 AZ *** plakalı araçta yapılan aramada bin 180 adet gümrüksüz kaçak sigara ele geçirildi. Araçta bulunan M.A. (42) hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem uygulandı.

Van’da Uyuşturucu Madde Ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi 2

Jandarma’dan Suçla Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Van Valiliği, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen operasyonların aralıksız devam edeceğini bildirdi. Jandarma ekiplerinin özellikle uyuşturucu ile mücadelede sıfır tolerans ilkesi ile çalıştığı vurgulandı. Vatandaşların da şüpheli durumlarda güvenlik birimlerine bildirimde bulunmaları çağrısı yapıldı.

Kaynak: İHA