Gazze’de yaşanan insanî dramın yaralarını bir nebze olsun sarabilmek amacıyla Ümraniye Belediyesi, örnek bir kampanyaya imza attı. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın öncülüğünde hayata geçirilen “Kazancım Gazze İçin” kampanyası, hem toplumsal duyarlılığı artırmayı hem de gerçek bir yardım köprüsü kurmayı hedefliyor.
Esnaftan Gazze’ye Anlamlı Destek
Kampanya kapsamında Ümraniye’deki esnaflar, belirledikleri bir günü “Gazze için kazandıkları gün” ilan ederek, o günkü gelirlerini Gazze halkına bağışlayacak. Bağışlar, güvenilir yardım kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Belediyenin açıklamasına göre, bağış süreci şeffaf, düzenli ve hesap verebilir bir şekilde yürütülecek.
Programda konuşan Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kampanyanın sadece ekonomik bir katkı değil, aynı zamanda vicdani bir duruş olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu kampanya yalnızca bir bağış hareketi değil; gönüllerin Gazze ile birleştiği bir dayanışma köprüsüdür. Ümraniye, her zaman mazlumun yanında olmaya devam edecektir.”
30’dan Fazla STK’dan Aktif Katılım
Kampanya tanıtım programına, ilçedeki esnafın yanı sıra sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ümraniye Belediyesi’nin çağrısına kulak veren 30’dan fazla STK, kampanyaya aktif destek vererek toplumsal dayanışmanın güçlü bir örneğini sundu.
Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Gazze’deki insani krizin vahametine dikkat çekilirken, esnafın gösterdiği duyarlılığın da toplumsal birlik ve kardeşlik açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Yardımlar Güvenli Kanallarla Ulaştırılacak
Belediye yetkilileri, kampanyanın tüm süreçlerinin resmî izinli ve denetlenen yardım kuruluşları aracılığıyla yürütüleceğini belirtti. Böylece hem esnafın hem de vatandaşların bağışlarının doğru ve güvenli bir şekilde yerine ulaşması sağlanacak.
Kampanyaya katılmak isteyen esnafa yönelik bilgilendirme çalışmalarının da sürdüğü, başvuru ve katılım sürecinin belediye koordinasyonunda yürütüleceği aktarıldı.



