Ümraniye, bu yıl 8'incisi düzenlenen Geleneksel Akıl ve Zeka Oyunları Festivali ile strateji tutkunlarını bir araya getirdi. Atakent Mahallesi'ndeki Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen dev organizasyon, miniklerden gençlere kadar geniş bir katılımcı kitlesine ev sahipliği yaptı.
60 Okuldan 257 Strateji Ustası Ter Döktü
Toplamda 32 ilkokul ve 28 ortaokuldan gelen yaklaşık 260 öğrenci, kurulan 126 farklı müsabaka alanında hamlelerini yaptı. 36 profesyonel hakemin görev aldığı turnuvada, öğrenciler 6 farklı kategoride şampiyonluk için yarıştı.
İlkokul ve Ortaokul Kategorilerinde Zorlu Oyunlar
Festivalde her yaş grubuna uygun farklı strateji oyunları yer aldı:
İlkokul Kategorisi: Abluka, Pentago, Equilibrio, Motif ve Küre.
Ortaokul Kategorisi: Mangala, Abluka, Pentago, Kulami ve Küre.
Başkan İsmet Yıldırım: "Bütün Şampiyonlar Ümraniye'den Çıkacak"
Öğrencilere ödüllerini takdim eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, çocukların dijital bağımlılık yerine zeka oyunlarına yönelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldırım:
"Gençlerimizi tebrik ediyorum; zararlı maddelerle, telefonla, bilgisayarla vakit öldürmek yerine zeka oyunlarıyla ilgileniyorlar. Bu gidişle İstanbul ve Türkiye şampiyonları Ümraniye'den çıkacak. İnşallah bu süreci Mayıs'ta İstanbul, ardından Türkiye Şampiyonası ile devam ettireceğiz."
Kuşaklar Arası Köprü: Dede, Nine ve Torunlar Yarışıyor
Festivalin en çok ilgi gören etkinliklerinden biri de nesilleri bir araya getiren "Dede/Nine ve Torunlar Yarışıyor" kategorisi oldu. Geleneksel oyunlar aracılığıyla aile bağlarının güçlendirilmesi hedeflenen bu özel bölümde, büyükler ve torunları aynı masada strateji geliştirdi.
Şampiyonlar İstanbul Yolcusu
6 farklı kategoride dereceye giren 30 öğrenci madalyalarına kavuşurken, festivalin kazananları Mayıs ayında düzenlenecek olan İstanbul Şampiyonası'nda Ümraniye'yi temsil etme hakkı kazandı.
Organizasyona Ümraniye Kaymakamı Yüksel Çelik, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda eğitimci katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.





