Ekonomi ve Enflasyon Eleştirisi
Konuşmasında ekonomik tabloya da geniş yer veren Özdağ, artan hayat pahalılığına dikkat çekti. Özdağ, “Enflasyonun düşme ihtimali ortadan kalktı” diyerek mevcut ekonomik politikaların başarısız olduğunu savundu. Emeklilerin ve dar gelirli vatandaşların zor durumda olduğunu belirtti.
Dış Politika ve Güvenlik Vurgusu
Orta Doğu’daki gelişmelere değinen Özdağ, İsrail-İran gerilimi üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Bölgedeki savaşın küresel enerji piyasalarını etkilediğini ifade eden Özdağ, Türkiye’nin bu sürece yeterince hazırlıklı olup olmadığını sorguladı.
TSK ve Güvenlik Politikaları
Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili de açıklamalar yapan Özdağ, ordunun yapısına yönelik eleştirilerde bulundu. İhraç edilen teğmenler konusuna değinen Özdağ, bu kararların yanlış olduğunu savundu ve askeri yapının yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.
“Zafer Partisi Mücadeleye Devam Edecek”
Konuşmasının sonunda partilerinin duruşuna vurgu yapan Özdağ, “Zafer Partisi olarak bu tabloya karşı en kararlı şekilde direnmeye devam edeceğiz” dedi. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için alternatif politikalar geliştirdiklerini ifade etti.
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özdağ, Karadeniz’de bir tankere yönelik saldırı, gazetecilere yönelik gözaltılar ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi ile ilgili tartışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.




