Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen 15. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı, yazarlar, yayınevleri ve okurları bir araya getirmeye devam ediyor. Etkinliğin dikkat çeken söyleşilerinden biri de gazeteci-yazar Uğur Ulusoy’un konuk olduğu program oldu. Deneyimli gazeteci, meslek yaşamından kesitler sunduğu söyleşide, gazeteciliğin geçirdiği evrimi anlattı. Ulusoy’un nostaljik anıları ve genç gazetecilere yönelik tavsiyeleri, salondaki dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Süleyman Paşa Salonu’nda gerçekleşen programın moderatörlüğünü, Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Vildan Yıldız üstlendi. Salonda, Ulusoy’un meslektaşları, Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
“Chat CPT Diye Bir Şey Çıktı Ama...”
Söyleşide gazeteciliğin dijitalleşmeyle birlikte geçirdiği dönüşüme dikkat çeken Ulusoy, “Biz eski tip gazetecileriz. İnternet çıktı, mertlik bozuldu. Biz daktilo ile yazı yazardık, filmi otobüsle gazeteye gönderirdik. Şimdi teknoloji hayatın içinde ama zararlarını da iyi bilmek gerek. Chat CPT diye bir şey çıktı ama gazetecilikte esas olan, haberi kendi kaleminle yazmaktır. Genç gazetecilere tavsiyem, teknolojiyi akıllıca kullanmaları" dedi.
Bestelenmiş Şiirlerini İlk Kez Kitap Fuarı’nda Paylaştı
Gazeteci kimliğinin yanı sıra şiirleriyle de tanınan Uğur Ulusoy, dinleyicilerine özel bir müzikli sürpriz hazırladı. Uzun süredir üzerinde çalıştığı iki şiirini önce kendi sesiyle okuyan Ulusoy, ardından bu şiirlerin bestelenmiş versiyonlarını salonda dinletti. Eserler büyük alkış alırken, dinleyicilerden bazıları duygusal anlar yaşadı.
“Gazetecilik Masa Başında Öğrenilmez”
Söyleşinin son bölümünde genç gazetecilere seslenen Ulusoy, meslekle ilgili önemli tavsiyeler vererek deneyimlerini aktardı. Ulusoy, “Gazetecilik masa başında öğrenilmez. Okumak, yazmak elbette önemli. Ama sahaya çıkmadan gazeteci olunmaz. Haber nasıl kokar, nasıl iz sürülür; bunlar kitapta yazmaz. Gençler dersten sonra mutlaka sahaya çıksın" dedi.
Ulusoy, konuşmasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği standına geçerek kitaplarını imzaladı ve okurlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi.