UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Kauno Zalgiris ile karşılaşacak Beşiktaş, mücadelenin oynanacağı kente ulaştı. Kafilede yer alan Futbol Direktörü Önder Özen, TRT Spor yayınında transfer çalışmaları, tur şansı ve Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi aktardı. Gizli yürütülen Ernest Poku hamlesine değinen Özen, "Bunlar iş ve doğal olarak bir akışı var. Konuya müdahil olanların bilmesi gerekiyor sadece. Bazen erken konuşmak, iyi sonuç alınamadığında başınızı derde sokmanıza neden olabiliyor, sıkıntıya girebiliyorsunuz. O yüzden öyle hareket ettik. Hızlı hareket ettik ve çabuk sonuç aldık. Oyuncu ve Bayer Leverkusen'e çabuk hareket ettikleri için teşekkür ederiz" sözleriyle süreci özetledi. Fabio Miretti transferi için taraftara sabır tavsiye eden siyah-beyazlı idareci, "Miretti için de bekleyelim ve görelim. Bitsin, öyle bakalım. Miretti'nin ardından 1-2 transfer daha olur" ifadelerini kullandı.

"TURUN KAPISINI TAMAMEN AÇTIK DEMEK HATA OLUR"

İlk maçtaki avantaja rağmen rövanş mücadelesinin hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan Özen, Avrupa kupalarında yaşanan sürpriz skorları hatırlattı. Siyah-beyazlı ekibin maça tam konsantrasyonla çıkacağını dile getiren futbol direktörü, "Turun kapısını tamamen açtık demek hata olur. Dün akşam da maçlar oynandı. Gördük bazı skorları… 3 farklı kazanan ekip, 5-1 ile kaybetti uzatmalarda. Böyle maçları ciddiye almamak olumsuz sonuç doğurabilir. Oyuncular o ciddiyetle sahaya çıkacaktır. Oyuncular da hoca da bunun farkında. Herkesin işi sıkı tutması gerekiyor" dedi.

Galatasaray'dan yabancı kuralı değişikliğine sert tepki: Bir kulübe can simidi
Galatasaray'dan yabancı kuralı değişikliğine sert tepki: Bir kulübe can simidi
İçeriği Görüntüle

TROSSARD'IN SÖZLERİNİ TFF YETKİLİLERİNE İLETTİ

Özen, TFF tesislerine yaptığı ziyaretin gerekçesini paylaştı. Takım içerisindeki konuşmalara değinen deneyimli futbol adamı, Eyüpspor karşılaşması öncesinde oyuncularla yaptığı toplantıyı anlattı. Futbolculara forma disiplini ve saygı vurgusu yaptığını aktaran Özen, "Onlara, 'Beşiktaş'ta sevgi ve saygı kazanmak istiyorsanız formanızı terletmeniz yeterli' dedim. Yabancı oyuncularımıza da Türkiye'de sevgi ve saygı kazanmanın yolunun Türkiye'ye ve Türk insanına saygı göstermekten geçtiğini anlattım. Hakemlere, rakiplere ve tribünlere karşı saygılı olmaları gerektiğini söyledim" cümlesiyle tutumunu özetledi.

Alanyaspor müsabakasının ardından Leandro Trossard ile aralarında geçen diyaloğu federasyon yönetimine taşıdığını ifade eden Özen, görüşmenin detaylarını şu sözlerle tamamladı: "Alanyaspor maçının ardından Leandro Trossard, soyunma odasında bana, 'Biz Türkiye'ye ve Türk insanına saygı göstereceğiz. Peki Türkiye'dekiler de bize saygı gösterecek mi?' diye sordu. Bugün TFF'ye giderek bu konuşmayı yetkililere aktardım".

Kaynak: Haber Merkezi