PAF Ligi’nde mücadele eden Kocaelispor U19 Takımı, sahasında konuk ettiği Gaziantep FK karşısında son dakikada yıkıldı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede yeşil-siyahlılar, iki kez öne geçtiği karşılaşmadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Maçın henüz başında talihsiz bir golle geriye düşen Kocaelispor U19, kısa sürede toparlanarak skoru lehine çevirdi. Ancak uzatma dakikalarında savunmada yapılan hata pahalıya mal oldu. 90+5’te gelen golle sahadan bir puanla ayrılan gençler, galibiyeti adeta avuçlarının içinden kaçırdı.
Kocaelispor U19 maça şok golle başladı
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip oldu. Henüz 3. dakikada Deniz’in ters bir vuruşla topu kendi ağlarına göndermesiyle Kocaelispor U19 1-0 geriye düştü. Erken gelen bu gol, kısa süreli bir moral bozukluğu yaratsa da yeşil-siyahlı oyuncular çabuk toparlandı. Orta sahada oyunun kontrolünü eline alan temsilcimiz, rakip yarı alanda daha fazla görünmeye başladı.
Bu baskının karşılığı 12. dakikada geldi. Arda Özkan’ın ceza sahası içindeki etkili vuruşu skora dengeyi getirdi: 1-1. Golün ardından tribünlerde de hareketlilik arttı. Kocaelispor U19, oyunun temposunu yükselterek rakibini hataya zorladı. Genç oyuncuların istekli görüntüsü, maçın geri kalanı için umut verdi.
İlk yarıda üstünlük Kocaelispor U19’un oldu
Beraberlik golüyle moral bulan Kocaelispor U19, ilk yarının kalan bölümünde baskısını sürdürdü. Kanat organizasyonları ve hızlı paslaşmalarla Gaziantep FK savunmasını zorlayan yeşil-siyahlılar, aradığı golü 35. dakikada buldu. Melih Eren Kılıç’ın ceza sahası içinden kaydettiği golle skor 2-1’e geldi.
Bu dakikadan sonra oyun daha dengeli bir hâl aldı. Konuk ekip zaman zaman etkili ataklar geliştirse de Kocaelispor U19 savunması ilk yarının son bölümünde hata yapmadı. Soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle giren temsilcimiz, hem skor hem de oyun olarak avantajlı bir tablo ortaya koydu. Teknik heyetin de devre arasında oyuncularını dikkatli olmaları yönünde uyardığı öğrenildi.
90+5’te gelen golle iki puan kaybı
İkinci yarıda iki takım da kontrollü bir oyun tercih etti. Kocaelispor U19, skoru koruyarak hızlı hücumlarla farkı artırma planı yaparken, Gaziantep FK ise beraberlik için risk almaya başladı. Karşılıklı ataklarla geçen bölümde kaleciler zaman zaman kritik kurtarışlara imza attı.
Maç 2-1 devam ederken son anlarda savunmada yapılan bir hata pahalıya mal oldu. 90+5. dakikada Mehmet Efe Bodur’un golüyle konuk ekip skoru 2-2’ye getirdi. Bu gol, sahada ve tribünde büyük üzüntü yarattı. Karşılaşmanın ardından Kocaelispor U19 Teknik Direktörü Murat Tiraki, özellikle son dakikada yenen gole üzüldüklerini belirterek oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu ifade etti.
Genç temsilcimiz, üstün oynadığı ve uzun süre önde götürdüğü karşılaşmada galibiyeti uzatma dakikalarında kaçırarak haftayı bir puanla kapattı.





