İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kayseri’de kurulacak Uluslararası Arama-Kurtarma Lojistik Üssü, Türkiye’de bir ilk olacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hayata geçirilecek üs, hem ulusal hem de uluslararası operasyonlar için stratejik bir merkez olarak faaliyet gösterecek.
Eski Terminal Binası Modern Lojistik Üs Haline Getirilecek
Bakanlık açıklamasında, Kayseri’deki eski terminal binasının modern depolama alanları, tam donanımlı altyapısı ve hazır bekleyen uzman ekipleri ile lojistik üs olarak dönüştürüleceği belirtildi. Üs; kritik malzemelerin, ekipmanların ve acil barınma ihtiyaçlarının afet anında hızla sevk edilebileceği bir merkez olacak.
Hızlı Müdahale ve Stratejik Avantaj
Proje kapsamında; afet anında 15 dakika içinde sevkiyat başlatılacak, 30. dakikada ise uçaklar havalanacak. Kayseri Havalimanı’nın askerî ve sivil havacılığa uygun yapısı, askerî kargo uçaklarının bulunması ve kentte AFAD Birlik Müdürlüğü’nün kurulmuş olması, üssün stratejik önemini artırıyor.
Bakanlıktan Açıklama
İçişleri Bakanlığı, afetlerin sıklığı ve şiddetinin artması karşısında bu projenin Türkiye’nin müdahale kapasitesini güçlendireceğini vurguladı. Bakanlık, “Bu lojistik üs; yalnızca Kayseri için değil, tüm Türkiye için afet anında büyük bir güç kaynağı olacaktır. Projenin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.




