Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki Sekapark sahilinde, akşam saatlerinde denize açılan tahliye kanalında yoğun beyaz köpük oluştu. Köpüklerin kanal boyunca birikerek denize doğru ilerlemesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.
Ekipler numune aldı
Sahilde inceleme yapan ekipler, köpüğün bulunduğu alandan numune aldı. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, numuneler üzerinde yapılan ilk analizlerde halk sağlığına, deniz canlılarına veya çevreye yönelik risk oluşturabilecek bir kimyasal madde tespit edilmedi.
Köpüğün kaynağı araştırılıyor
İlk incelemelerde köpüğün bir dere aracılığıyla sahile taşındığı ve sınırlı bir alanda etkili olduğu belirlendi. Bölgede tedbir amaçlı kontroller sürerken köpüğün kaynağını kesin olarak belirlemeye yönelik çalışmalar devam ediyor.




