İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), küresel akademik iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Üniversite heyeti, Irak’ın Basra kentinde faaliyet gösteren Al-Kunooze Üniversitesi ile öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak araştırmalar ve çevrim içi eğitim programlarını kapsayan kapsamlı bir iş birliği protokolüne imza attı. Bu anlaşma ile iki üniversite, hem akademik üretkenliği hem de kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyor.
Protokol, aynı zamanda sürdürülebilirlik temelli toplumsal projeleri de içeren bir vizyonla hazırlanarak, uzun vadeli ortaklıkların önünü açıyor.

A W558205 02

“Kültürel miras akademik köprülerle buluşuyor”

İGÜ yetkilileri, bu iş birliğinin yalnızca akademik düzeyde değil, aynı zamanda Türkiye ile Irak arasında geçmişten gelen köklü kültürel bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.
Ortak tarihsel ve kültürel mirasın, yükseköğretim alanındaki temaslarla yeniden yorumlanacağına dikkat çeken üniversite temsilcileri, anlaşmanın iki ülke arasında karşılıklı anlayış ve akademik dayanışmayı pekiştireceğini belirtti.

A W558205 03

Irak’taki üniversitelerle yoğun temas

Basra ziyaretinde yalnızca Al-Kunooze Üniversitesi ile değil, Al-Farqadein Üniversitesi ve Iraq University gibi Irak’ın önemli yükseköğretim kurumlarıyla da temas kuruldu. T.C. Basra Başkonsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleşen görüşmelere, İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Egeli, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Deyirmenci ve Öğr. Gör. Mohammed Abdulqader de katıldı.
Görüşmelerde; uluslararası düzeyde tanınan eğitim modelleri, sürdürülebilir akademik iş birlikleri, öğrenci ve akademisyen hareketliliği ile bilgi ve deneyim paylaşımı gibi konular ele alındı. Taraflar, gelecek dönemde ortak projelere imza atmak konusunda karşılıklı kararlılıklarını ifade etti.

3 Milyon Öğrenci Aynı Anda Tatbikatta: Türkiye Genelinde Afet Farkındalığı
3 Milyon Öğrenci Aynı Anda Tatbikatta: Türkiye Genelinde Afet Farkındalığı
İçeriği Görüntüle

A W558205 04

Gelişim Üniversitesi’nden küresel vizyon

İstanbul Gelişim Üniversitesi, “uluslararasılaşma” vizyonu doğrultusunda dünyanın farklı coğrafyalarındaki üniversitelerle iş birlikleri kurarak, çok boyutlu bir yükseköğretim anlayışını hayata geçiriyor.
Öğrenme, üretme ve paylaşma ekseninde geliştirilen bu yaklaşım, sadece akademik değil aynı zamanda kültürel etkileşimi de merkezine alıyor. Üniversite, bu tür iş birlikleriyle küresel bilgi ağlarına entegre olurken, öğrencilerine uluslararası ölçekte düşünme ve üretme becerisi kazandırmayı amaçlıyor.

Kaynak: İHA