Türkiye, İsviçre'nin Aigle kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası’nda başarılı bir performans sergileyerek toplam 7 madalya ile ülkeye döndü. Üç gün süren organizasyonda 20 milli sporcu mücadele etti. Elifnaz Köseoğlu’nun altın madalyasıyla taçlanan şampiyona, kadın milli takımımızı Avrupa üçüncülüğüne taşıdı. Genç millilerin gösterdiği performans, Türk taekwondosunun altyapısının ne kadar sağlam temellere dayandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Elifnaz Köseoğlu’ndan altın başarı

Şampiyonada en büyük başarı, +68 kg kategorisinde mücadele eden Elifnaz Köseoğlu’ndan geldi. Tüm rakiplerini geride bırakan Köseoğlu, finalde üstün bir performans sergileyerek altın madalyaya uzandı. Genç sporcunun bu başarısı, Türkiye’ye şampiyonadaki tek altın madalyayı kazandırdı.

Federasyon yetkilileri, Elifnaz’ın uzun süredir disiplinli bir çalışma yürüttüğünü ve bu başarının tesadüf olmadığını vurguladı.

6 sporcudan bronz madalya

Şampiyonada bronz madalya kazanan sporcular da Türk taekwondosunun gelecek vadeden isimleri arasında yer alıyor. İşte bronz madalya kazanan genç milliler:

Azra Naz Kamış – 44 kg

Sıla Irmak Uzunçavdar – 52 kg

Mümüne Nur Göz – 55 kg

Altuğ Gesge – 48 kg

Yusuf Demir'den Galatasaray itirafı: Ne olduğunu bilmiyordum
Yusuf Demir'den Galatasaray itirafı: Ne olduğunu bilmiyordum
İçeriği Görüntüle

Emre Talha Evin – 55 kg

Yusuf Efe Mızrak – +78 kg

Sporcular, Avrupa’nın en iyi genç dövüşçülerinin yer aldığı zorlu kategorilerde ringe çıkarak kürsüye çıkmayı başardı. Özellikle erkeklerde alınan madalyalar, Türk taekwondosunun sadece kadınlarda değil, erkeklerde de güçlü bir jenerasyon yakaladığını gösterdi.

Kadın milli takımı Avrupa üçüncüsü oldu

Kadın sporcuların elde ettiği dereceler sayesinde Türkiye, kadın takımlar sıralamasında Avrupa üçüncüsü olma başarısını gösterdi. Bu sonuç, genç kadın taekwondocularımızın uluslararası alanda ne denli rekabetçi olduğunu ortaya koyuyor.

Türkiye Taekwondo Federasyonu, organizasyon sonrası yaptığı açıklamada, “Bu başarı, geleceğin olimpiyat ve dünya şampiyonlarının habercisidir. Sporcularımızı ve antrenör kadromuzu kutluyor, daha büyük başarıların da yolda olduğunu biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Taekwondo’da istikrarlı yükseliş

Türkiye, son yıllarda taekwondo branşında Avrupa ve dünya arenasında istikrarlı bir başarı grafiği çiziyor. Özellikle genç yaş gruplarındaki bu performans, milli takımın geleceği açısından umut verici. Hem bireysel hem de takım bazında gelen dereceler, altyapıya yapılan yatırımların karşılığını verdiğini gösteriyor.

Kaynak: İHA