Akın, iki ismi "çağdaş, aydınlık düşünceli, dürüst ve çalışkan" sözleriyle nitelendirdi.
Türkiye gündemine ilişkin yaptığı dikkat çeken değerlendirmelere bir yenisini ekleyen Sunay Akın, Fatma Kaplan Hürriyet ve Sinem Dedetaş üzerinden adalet ve halk iradesi vurgusu yaptı.
"Halkın İradesine Hizmetlerini Sürdürebilirlerdi"
Açıklamasında mevcut hukuki süreçlere ve tutuksuz yargılama esaslarına değinen Sunay Akın, iki kadın yöneticinin duruşuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemin çağdaş, aydınlık düşünceli, dürüst ve çalışkan iki kadını... İkisi de hukukun gücünü ezen gücün hukukuyla tutuklu... Haklarındaki iftiralardan dolayı pekala tutuksuz yargılanabilir, seçildikleri halkın iradesine hizmetlerini sürdürebilirlerdi... Ama öyle olmadı!.. Çünkü ikisi de ülkelerini daha güzel bir geleceğe taşıyacaklarının ışığını yayıyor, ilkelerini, kendilerine güvenen halkın iradesini satmıyor, yaptıklarıyla umut oluyordu..."
Orhan Veli Dizeleriyle Desteğini İfade Etti
Sözlerini edebiyat dünyasının usta ismi Orhan Veli Kanık’ın ünlü dizeleriyle taçlandıran Sunay Akın, "Değerli kardeşlerim Fatma Hürriyet Kaplan ve Sinem Dedetaş, dize gelmeyen duruşunuz için size Orhan Veli'nin dizelerini sunuyorum" diyerek şairin "Gün Olur" şiirinden bir bölüm paylaştı.
Akın'ın paylaşımı kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, çok sayıda kullanıcı tarafından destek mesajlarıyla paylaşıldı.



