Kocaeli siyasetinin sembol isimlerinden, İzmit’in eski Belediye Başkanı ve Kocaelispor’un efsane başkanı Sefa Sirmen, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 20 Kasım 2025 Perşembe günü İstanbul Amerikan Hastanesi’nde hayati öneme sahip bir ameliyat geçirecek. Uzun yıllardır çeşitli sağlık problemleri yaşayan ve daha önce de birkaç operasyon geçiren Sirmen’in, bu kez daha ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğu öğrenildi.
Aktif siyaset yaşamını noktaladıktan sonra sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Sefa Sirmen, uzun süredir ayağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi görüyordu. Son yapılan tetkikler, durumun ciddiyetini ortaya koydu.
Ayağında damar tıkanıklığı: Ameliyat şart
Edinilen bilgilere göre, Sirmen’in ayağındaki damarlar ciddi biçimde tıkanmış durumda. Doktorların ortak kanaatine göre ameliyat yapılmazsa ayağın kesilme riski bulunuyor. Bu kritik tablo üzerine, doktorlarının ısrarlı tavsiyesiyle ameliyat kararı alındı.
Ameliyat, İstanbul’daki Amerikan Hastanesi’nde yapılacak ve uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek. Operasyonun ardından Sirmen’in sağlık durumunun birkaç gün boyunca yoğun gözlem altında tutulacağı bildirildi.
Kocaeli kamuoyu endişeli, sevenlerinden destek mesajları
Sefa Sirmen’in ameliyat haberinin duyulmasının ardından başta Kocaelispor camiası olmak üzere, Kocaeli siyasetinde ve kent halkı arasında büyük bir üzüntü ve endişe hâkim oldu. Sosyal medyada ve yerel platformlarda birçok kişi, geçmişte şehre yaptığı hizmetleri anımsatarak Sirmen’e “geçmiş olsun” ve “acil şifa” dileklerinde bulundu.
Hem İzmit Belediye Başkanlığı hem de CHP Kocaeli Milletvekilliği görevlerinde uzun yıllar boyunca aktif rol alan Sirmen, özellikle 1990’lı yıllarda kent siyasetinin en etkili figürlerinden biri olarak biliniyordu. Kocaelispor’a kazandırdığı başarılar ve spor camiasındaki etkisiyle de büyük saygı gören Sirmen, şimdi bu zor süreçte Kocaeli kamuoyunun desteğini arkasında hissediyor.





