Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde kırsal alanda meydana gelen hırsızlık olayı, bölge çiftçilerini tedirgin etti. Budaklı Mahallesi’nde bulunan bir su kuyusuna ait güneş enerjisi panelleri kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

20 GÜNEŞ PANELİ ORTADAN KAYBOLDU

Edinilen bilgilere göre, dere yatağına yakın bir noktada yer alan su kuyusunda bulunan 20 güneş enerjisi paneli, yoğun sisin etkili olduğu günlerde söküldü. Hava şartları nedeniyle durumu günler sonra fark eden çiftçi Abdullah Y., jandarma ekiplerine ihbarda bulundu.

Şanlıurfa’da Hırsızlar Sisli Havada Güneş Enerjisi Panellerine Dadandı 2

JANDARMA HAREKETE GEÇTİ

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, bölgede inceleme yaptı. Çalınan panellerin bulunması ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

İzmit CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesinin Test Sonuçları Pozitif Çıktı
İzmit CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesinin Test Sonuçları Pozitif Çıktı
İçeriği Görüntüle

ÇİFTÇİLERE UYARI

Yaşanan olayın ardından açıklamalarda bulunan Abdullah Y., benzer hırsızlıkların tekrar yaşanmaması için bölgedeki çiftçilere uyarılarda bulundu. Su kuyuları ve güneş enerjisi panellerinin her gün kontrol edilmesi gerektiğini belirten Abdullah Y., güvenlik kamerası kullanımının da önemli olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: İHA