Gebze Berberler-Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına yeniden seçilen Metin Yaşar’a, Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı tarafından hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Erkan Vural ve beraberindeki ilçe yöneticileri, Yaşar’ı makamında ziyaret ederek yeni dönem için başarı temennilerini iletti. Samimi bir atmosferde geçen görüşmede, esnafın mevcut durumu, ekonomik koşullar ve yerel ölçekte yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi ve temennilerle tamamlandı.
Esnafın sorunları ve ekonomik şartlar ele alındı
Ziyarette konuşan Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Erkan Vural, esnaf ve sanatkârların ülke ekonomisinin temel taşı olduğunu vurguladı. Özellikle artan maliyetler, kira giderleri ve sektörel daralmaların küçük işletmeler üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.
Gebze’de faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafının beklentileri, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri detaylı şekilde değerlendirildi. İlçe yöneticileri, yerel ölçekte yaşanan sıkıntıların yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal boyutlarının da bulunduğunu ifade etti. Görüşmede, esnafın ayakta kalabilmesi için destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiği dile getirildi.
Türkiye Kalkınma Planı kitapçığı takdim edildi
Ziyaret kapsamında İlçe Başkanı Erkan Vural, Saadet Partisi Genel Başkanı tarafından kamuoyuna açıklanan Türkiye Kalkınma Planı’nı içeren kitapçığı Metin Yaşar’a takdim etti. Vural, üretim odaklı, adil paylaşımı esas alan ve esnafı güçlendirmeyi hedefleyen kalkınma modeline ilişkin bilgi verdi.
Saadet Partisi’nin ekonomi politikalarında küçük esnafın korunmasına özel önem verdiğini belirten Vural, yerel esnafın sürdürülebilir şekilde faaliyet göstermesinin şehir ekonomisi açısından kritik rol oynadığını söyledi. Kalkınma planında yer alan başlıklar hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı.

“Birlik ve dayanışma önemli”
Gebze Berberler-Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Yaşar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esnafın birlik ve dayanışma içinde hareket etmesinin önemine işaret eden Yaşar, yeni dönemde de üyelerin haklarını korumaya devam edeceklerini ifade etti.
Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı da esnaf ve sanatkârların yanında olmaya, çözüm odaklı çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.




