Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta TASC yemeğinin ardından Türkevi'ne döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta TASC yemeğinin ardından Türkevi'ne döndü
İçeriği Görüntüle

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, İstanbul'da yapılacak Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nda AK Parti'nin sokağa inerek halkın sorunlarını dinleyeceğini belirterek, "Yarın sabah saatlerinden akşama kadar İstanbul'umuzun tüm ilçelerinde, tüm mahallelerinde AK Partimiz sahada olacak, 283 aktörümüzle İstanbullularla buluşacağız" dedi.
AK Parti tarafından 8 Ağustos'ta başlatılan "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" çerçevesinde İstanbul'da bin 761 mahallede gerçekleştirilecek programlara yönelik basın açıklaması düzenlendi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir katıldı.

İstanbul'da AK Parti'nin sokağa inerek halkın sorunlarını dinleyeceğini söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, "İstanbul'daki 961 mahallemizin tamamında, 283 farklı grup, bu grupların başında da hem bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımızın, tüm şehrimizdeki milletvekillerimizin ve MKYK üyelerimizin öncülüğünde 283 grup oluşturuldu. Ve 283 grupta 2 bin 900 kişilik bir heyetle birlikte bin 700 programı 961 mahallemizde icra etmiş olacağız. İstanbul teşkilatları olarak özellikle 7 Şubat 2025 tarihli programımızla birlikte çalışmalarımıza başladık. Daha yeni yeni basın mensuplarımızla İstanbul'daki başkanlarımızla bir araya gelmiştik. Özellikle İstanbul'umuzun her mahallesinde dinamik bir teşkilat yapısı kurmayı hedeflemiştik. Mahalle teşkilatlarımızın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ben AK Parti'nin gençlik kollarından gelen İstanbul'da mahalle teşkilatları içerisinde bulunmuş, bugün de il başkanlığı görevi yapan bir teşkilat mensubu olarak İstanbul'umuzda özellikle mahalle teşkilatlarımızın niteliğinin, dinamizminin ve vatandaşla olan bağının çok kuvvetli olduğuna inanan birisiyim. Burada CHP'nin tutumunun eskilerle, yenilerle ikiyüzlü bir tutumunun olduğunu net bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Birincisi burada AK Parti, belediye meclisinin iradesini meşru bir şekilde seçeceği boyutunda bir duruş tercih etmektedir. Bu birincisi. İkincisi, Cumhuriyet Halk Partisi kendi içerisinde bulunduğu sorunlar, yolsuzluk gibi durumlarından kaynaklı problemleri örtmek adına bir perdeleme yapmak niyetinde. Ve bunu da AK Parti'ye birtakım yönlendirmeler yapıp kapatmak istiyor. Bayrampaşa'daki durumla ilgili dün il başkan yardımcılarımız kendi hukuklarını korumak adına, zaten biz ifade etmiştik 'Eğer Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı bir açıklama yapmazsa biz gideceğiz suç duyurusunda bulunacağız' diye. İnsan haklarından sorumlu il başkan yardımcımız öncülüğünde dün bir suç duyurusunda bulunduk. Üç kuruşluk bir tazminat davasıyla da Özgür Özel'i yine savcılığa şikayet ettik. Davamızı açmış bulunmaktayız ve süreci takip edeceğiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştiren Özdemir, "Biz ilk başlarda CHP Genel Başkanıyla ilgili şu düşünceye sahiptik; Özgür Bey'i yanıltıyorlar, yanlış bilgi veriyorlar. Çünkü üst üste böyle durumlar görmeye başladık. Bir süre sonra gördük ki böyle bir durum yok. İki gün sonra doğru olmadığı anlaşılsa da bu şekilde devam ediyor. Bir siyasetçi olarak ben şunu söylemek durumundayım. Ağzından çıkan ifadeler yalandan, özgün bir şekilde devam ediyor. En ufak şekilde kendisini tutan etik bir değer yok. Birinci tur, 19-18 zaten tablo ortada. Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılmış, bakın ayrılırken de istifa metinlerinin içerisinde hangi sebeple ayrıldıkları yazıyor. CHP, anlayışı ve tutumunun ne olduğunu ifade eden çok güzel bir mesajla ayrılıyorlar. Senin partinden insanlar ayrılmaya başlıyor, bundan sonra da devam edecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA