Sakarya’nın Geyve ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Bilecik’e kadar yayılan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılırken, yangının boyutunu ortaya koyan çarpıcı bir görüntü sosyal medyada paylaşıldı.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in yaptığı paylaşımda, alevlerin dönerek gökyüzüne yükseldiği ve adeta bir “yangın hortumu” oluşturduğu anlar dikkat çekti. Görüntüler, yangının ulaştığı şiddeti gözler önüne serdi.
Karacabey paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Hiç acıkmayan, yorulmayan, dinlenmeyen bir düşmanla karşı karşıyayız. Kahramanlarımızın ise bu düşmana karşı en büyük motivasyonu yeşil vatana olan sevdaları. Sizlerin yürekten desteği, kahramanlarımızın ise cesareti ile bu düşmanı alt edecek, birlikte başaracağız."
Bölgede yangının tamamen söndürülebilmesi için ekiplerin yoğun müdahalesi sürüyor.