Değişikliklerin başarısızlık nedeniyle yapılmadığını vurgulayan Emengen, “Daha başarılı olacağına inandığımız arkadaşlarımızla yola devam etmek üzere bir değişikliğe gittik” dedi.

Kocaeli’de trafik yoğunluğu en az hangi ilçede? Sakin ulaşım ve park imkanlarıyla öne çıkan bölgeler
Kocaeli’de trafik yoğunluğu en az hangi ilçede? Sakin ulaşım ve park imkanlarıyla öne çıkan bölgeler
İçeriği Görüntüle

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kocaeli teşkilatlarında gerçekleştirilen ilçe başkanlığı değişikliklerine ilişkin MHP Kocaeli İl Başkanı Enes Emengen’den açıklama geldi.

Kocaeli’de 12 ilçe teşkilatının 7’sinde değişikliğe gidilirken, 5 ilçede mevcut başkanlarla devam edildiğini belirten Emengen, değişiklik kararlarının gerekçesini anlattı.

“Her il başkanı çalışma ekibini kendi seçmek ister”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tensip ve takdirleriyle Kocaeli İl Başkanlığı görevine getirildiğini belirten Emengen, göreve geldikten sonra kendi çalışma ekibini oluşturmak istediğini söyledi.

Emengen, “Sayın Genel Başkanımızın tensip ve takdirleriyle Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak görevlendirildikten sonra siz de takdir edersiniz ki her il başkanı kendi çalışma ekibi arkadaşlarını kendi seçmek ister” ifadelerini kullandı.

“Değişiklik başarısızlıkla alakalı değil”

Görev değişikliği yapılan ilçe başkanlarının başarısız olduğu yönündeki değerlendirmelere katılmadığını özellikle vurgulayan Emengen, değişimin yeni dönemde daha başarılı olacağına inandıkları isimlerle çalışma düşüncesinden kaynaklandığını ifade etti.

Emengen, “Görev değişikliği yapılan ilçe başkanlarımızın başarısızlıklarıyla alakalı değil. Kaldı ki bizim başarısız arkadaşımız yok evelallah. Daha başarılı olacağına inandığımız arkadaşlarımızla yola devam etmek üzere bir değişikliğe gittik” dedi.

Görevden ayrılan başkanlara dikkat çeken mesaj

Emengen, görev değişikliği yaşayan isimlerle herhangi bir kopuş yaşanmadığının da altını çizdi. MHP içerisindeki “ülküdaşlık hukukuna” vurgu yapan Emengen, eski ilçe başkanlarının kendileri için kıymetli olduğunu söyledi.

“Hukukumuz kendileriyle bakidir”

Siyasetin yalnızca başkanlık makamlarından ibaret olmadığını ifade eden Emengen, görev değişikliği yapılan isimlerle ilişkilerinin devam edeceğini belirterek, “Kendileri bizim için çok kıymetlidir. Siyaset sadece ilçe başkanlığı makamında olmadığı gibi bizim hukukumuz kendileriyle bakidir” diye konuştu.

Muhabir: Fatıma Nur Uçar